Med sitt nye vindkraftverk i Rogaland markerer ASKO en milepel i innsatsen for å bli klimanøytral. (Illustrasjonsfoto: ASKO)

I går åpnet ASKO sitt nye vindkraftverk i Rogaland, som representerer en milepel i matvarekonsernets arbeid med å bli klimanøytral.

Kilde: ASKO

Ved å satse på vindkraft er ASKO i ferd med å realisere sin miljøambisjon – bærekraftig og klimanøytral – som innebærer blant annet at selskapet skal bli netto selvforsynt med fornybar energi innen 2020. Vindkraftverket i Rogaland vil dekke ca 2/3 av ASKO sitt behov for ren energi på landsbasis. Det resterende energibehovet dekkes inn gjennom nærmere 100 000 kvm solceller på ASKO sine lagerbygg over hele landet. 

I mai 2014 fikk ASKO konsesjon fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for å bygge og drive vindkraftverk på Tindafjellet og Skurvenuten, to fjelltopper i umiddelbar nærhet av ASKO ROGALAND AS sitt distribusjonslager sør for Ålgård i Gjesdal kommune. 

Anlegget består av fem turbiner henholdsvis på Tindafjellet og Skurvenuten i Gjesdal kommune. Turbinene på Tindafjellet er allerede i drift, mens turbinene på Skurvenuten driftsettes senere i år. Vindkraftverket vil produsere til sammen 60 GWh årlig.