Helgeland Kraft har inngått avtale om å levere grønn kraft til internasjonalt datasenter i Mo i Rana, her illustrert med Øvre-Forsland kraftverk i Leirfjord kommune i Nordland. (Foto: Helgeland Kraft)

Vi er stolt over at en internasjonal aktør som Bitfury ønsker å kjøpe strøm fra Helgeland Kraft.

Kilde: Helgeland Kraft

Bitfury er opptatt av sitt miljøavtrykk og kjøper strøm med opprinnelsesgaranti til sitt nye datasenter i Mo i Rana, sier markedssjef i Helgeland Kraft Arild Markussen.

Strømmen kjøper Bitfury blant annet fra kraftverket Øvre Forsland i Leirfjord kommune. Kraftverket har stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet og har mottatt en internasjonal arkitekturpris i New York i klassen bærekraft. Anlegget har blitt omtalt som både Norges og verdens vakreste vannkraftanlegg,

Dette viser at vi er konkurransedyktige på pris når store kraftkrevende aktører velger strømleverandør. Det er et kvalitetsstempel for oss at vi hadde den beste totalpakken i hard konkurranse med andre nasjonale strømleverandører. Det at Bitfury i tillegg kjøper 100% fornybar energi fra vårt prisbelønte kraftverk Øvre Forsland, og tar et viktig miljøansvar synes vi selvfølgelig er positivt og fremtidsrettet, sier han.

Avtalen med Bitfury er på ca 350 GWh. Det er den største avtalen Helgeland Kraft har i sin portefølje.

Bitfury er en miljøbevisst IT-gigant som har datasenter på Island, Georgia og et senter som bygges i Canada. Alle er drevet av fornybar energi. 

Norge er et eksepsjonelt innovativt land, og et svært viktig område for veksten av Blockchain-teknologien. Det er den perfekte match for Bitfurys fokus på innovasjon og vekst, sier administrerende direktør i Bitfury, Valery Vavilov.

Datasenteret til Bitfury er en ny og spennende bransje i Norge, og er en del av den nye industrien som tar den fornybare krafta her i bruk. 

For oss har dette vært en lærerik å nyttig prosess og vi er nå rustet for å bidra med fornybar strøm til andre datasenter som ønsker å etablere seg i Norge. Det er spennende for oss å få være med på dette eventyret som er den største datasenteretableringen i Norge så langt, sier Markussen.