Flertallet i Hjartdal kommunestyre vedtok onsdag kveld å gå videre i forhandlinger med Skagerak Energi for å selge Hjartdal Elverk.

– Vi er naturligvis svært fornøyde med at Hjartdal kommunestyre har valgt å gå videre med Skagerak Energi i prosessen rundt salget av Hjartdal Elverk, sier konsernsjef i Skagerak Energi, Knut Barland, i en pressemelding.

Han sier Hjartdal ligger svært sentralt til i forhold til Skageraks eksisterende regionalnett i øvre Telemark.

– Skagerak vil tilføre nye oppgaver til Hjartdal, blant annet ved å vedlikeholde og utvikle dette regionalnettet. En slik oppbygging i Hjartdal vil gjøres ved en kombinasjon av lokale nyansettelser samt videreutdanning av eksisterende operatører ved elverket. Dette betyr en god ivaretakelse av arbeidsplasser i Hjartdal, samtidig som dette vil være mer effektivt enn å betjene området fra Grenland, sier Barland.

Hjartdal Elverk har 12 ansatte og om lag 20 millioner kroner i omsetning, ifølge selskapets nettside.