Kun 22 minutter var danske forbrukere i gjennomsnitt uten strøm i 2018. Det er best i Europa. Illustrasjonsfoto: Statnett

Danmark best på stabil strømforsyning

Kun 22 minutter i gjennomsnitt var danske forbrukere uten strøm i 2018. Det er best i Europa.
Mandag, 26 august, 2019 - 09:05

Strømmen svikter sjeldnere i Danmark enn i andre land. Om denne posisjonen skal forsvares inn i fremtiden er det nødvendig med store investeringer i strømnettet, ifølge en pressemelding fra Dansk Energi.

I en sammenligning mellom Sverige, Norge og Danmark er sistnevnte suverent best med sine 22 minutter. Svenskene var i 2018 uten strøm i halvannen time, mens vi nordmenn måtte tåle over to timer.

Forsyningssikkerheten i Danmark har i en årrekke ligget på over 99,99 prosent, og jevnt over vært blant de beste i Europa. I rapporten fra organisasjonen for europeiske strømregulatorer plasserer Danmark seg på en solid førsteplass i 2018, når man legger sammen avbruddsminuttene i hvert av de 28 EU-landene sammen for de seneste fem årene, fremgår det av en rapport fra Dansk Energi.

-Tallene slår fast at danske strømnettselskaper er blant de beste i verden når det kommer til forsyningssikkerhet. Det er unikt og verdt å verne om, sier Anders Stouge, viseadministrerende direktør i Dansk Energi.

På forsiden nå

Frykter at Statnett skal ta foten av gasspedalen i en situasjon med effektmangel, slik at Nyhamna-anlegget, fergerederier og fiskeoppdrettere blir stående uten strøm.
Jacobsen Elektro er ett skritt nærmere konkurs. Det er klart etter at en av kreditorene har sendt en konkursbegjæring til Drammen tingrett. Kravet skal behandles 16. oktober.
Tingretten har gitt staten fullt medhold i at Nei til EU ikke har rettslig interesse, og avvist at grunnloven er brutt. Nå anker Nei til EU.
Equinor og partnerne på Snorre og Gullfaks har besluttet å bygge havvindparken Hywind Tampen. Prisen blir snaut 5 milliarder kroner.
Ekspedisjonssjef Andreas Hilding Eriksen ble av Kongen i Statsråd fredag utnevnt til ny departementsråd i Olje- og energidepartementet.
En rekke land er blitt enige om å tillate eksport av CO2 for lagringsformål under den såkalte «Londonprotokollen».
Skal forhandle med Mørenett og Sogn og Fjordane Energi (SFE).
Flere hundre småkraftverk går mot konkurs eller styrt avvikling dersom Sanderud-utvalget får gjennomslag, ifølge Småkraftforeninga.
Etterlyser en tydelig nasjonal styring av vindkraftutbyggingen.
Den norske fornybarnæringen vokste med 71 prosent i 2018. Årsaken er særlig en kraftig vekst innenfor landbasert vindkraft.
Statnett tildelte torsdag kontrakter for rundt 330 millioner kroner for bygging av nye Fagrafjell transformatorstasjon på grensen mellom Time og Sandnes kommuner i Rogaland.
Omdømmet til kraftnæringen er i positiv utvikling. Det viser Kantars Energibarometer for tredje kvartal 2019.
Kraftriket har etter en prosess med 36 søkere ansatt forlagsmannen Anders Kvamme som ny direktør.
– Det er umulig for oss som har et globalt marked å prioritere én turbin her borte i nord, sier Ben Bjørke i Siemens.
Norwea er kritisk til å nekte kommuner å bygge havvind nært land, utenfor utpekte områder.
Billigere CO2-pris bidrar til å gi lavere strømpriser i Norden i 2020.
Helgeland Krafts konserndirektør for nett, Frode Valla, går over i ny stilling som direktør for forretningsutvikling.
NVE varsler at de vil avvise Eidsiva Netts søknad om å omklassifisere utenlandsforbindelsen mellom Minne og Charlottenberg til regionalnett.
Ved å å oppgradere Hjertevann kraftverk og bygge Røvatn kraftverk.
– Det er sjokkerende at KrF, som lovet en storsatsning på å fase ut kull i utviklingsland, i stedet kutter energibistanden og overføringene til Norfund, sier Zero-leder Marius Holm.
Energi-bransjeorganisasjonene har ikke funnet noen store overraskelser i regjeringens forslag til statsbudsjett.
Har signert avtale om etablering av mellomlager for CO2 på Kneppeskjæret i Sydhavna.
Innen 2030 har regjeringen som mål å realisere 10 TWh energisparing i bygg, men det halter i handlingsplanen for måloppnåelse, mener Nelfo.