Prosjektleder Dag-Arne Antonsen har orden på Omexoms beredskapslager i Råde. Foto: Omexom

Omexom åpner beredskaps­lager for HV-kabel

Omexom Norge har nå offisielt åpnet sitt beredskapslager med utstyr for å håndtere kabelfeil innenfor området 33 kV til 170 kV.
Onsdag, 11 september, 2019 - 15:48

Lageret ligger i Råde i Østfold, rett ved E6,

– Her har vi reservekabler, skjøter, kabelavslutninger og annet nødvendig utstyr til å utbedre feil som trenger øyeblikkelig utbedring, også skjøting av kabler med ulikt tverrsnitt. Vi har flere kunder som har rammeavtale, noen har også plassert utstyr hos oss som vi til enhver tid etterfyller ved behov, etter spesifikasjon. I tillegg er det enkelstående kunder som bruker oss, sier prosjektleder Dag-Arne Antonsen i en pressemelding.

Utstyret som ligger på beredskapslageret, har ellers gjerne 8-12 ukers leveringstid.

– Da ser mange det som en rimelig investering å la oss drive beredskapslager for seg. I tillegg til utstyr har vi døgnkontinuerlig vakt med erfarne kabelmontører som kan rykke ut når som helst hvor som helst, sier Antonsen.

– Vi har også videreført, og lagerfører gamle typer skjøter, såkalt tape-skjøter eller vikleskjøter. Vi er blant meget få som har kompetanse på vikleskjøter som er essensielt for utbedre feil i en beredskapssituasjon, som lynnedslag og overspenning, sier Antonsen.

På forsiden nå

Britiske myndigheter har tildelt Equinor og SSE kontrakter for å utvikle tre store havvindprosjekter i Doggerbank-området i Nordsjøen. Det vil gi investeringer på ca. 100 milliarder kroner.
Olje- og energidepartementet sier nei til tre småkraftprosjekter i Troms som NVE hadde godkjent.
Statsminister Erna Solberg sier til Energiteknikk at forslaget til nasjonal ramme for vindkraft akkurat nå ikke virker konfliktreduserende.
Naboene får ikke sove og går til politiet, men Statnett vil ikke stoppe arbeidene i kabeltunnelen mellom Smestad og Sogn i tidsrommet 23.00-01.00.
Da Vamma 12 ble åpnet onsdag, ba Hafslund E-CO-sjefen om lavere skatt for å kunne bygge flere lignende prosjekter. Ett av dem er Sarpefossen. Statsminister Erna Solberg kan ikke love noe.
Bjørn Thorud er av Solenergiforeningen hedret for sin mangeårige innsats for å fremme solenergi Norge.
Statnett har i statsråd fått konsesjon til en ny 420 kV kraftledning fra Lyse transformatorstasjon i Forsand kommune til en ny transformatorstasjon på Fagrafjell i Sandnes og Time kommuner.
Montører henger under helikoptre og reparerer høyspentlinjer mens spenningen er på, og sparer samfunnet for store summer.
NVE avslår søknaden om å bygge Skomeåni kraftverk i det vernede vassdraget Skomeåni i Bygland i Aust-Agder.
Ny batteriteknologi kan bidra til utfasing av kullprodusert elektrisitet på Svalbard.
Danske Ørsted planlegger installasjon av GEs Haliade-X 12 MW havvindmøller i to av sine amerikanske havvindparker.
Hjartdal kommune selger Hjartdal Elverk og sikrer innbyggerne lavere nettleie.
Energi Norge mener satsingen på havvindteknologi bør skje uten dyre støtteordninger som rammer strømkundene.
Statnett har mottatt søknader om 650 MW nytt forbruk i Bergensregionen, det meste fra petroleumsnæringen. Nå må de bygge mer nett.
Reguleringseksperter i NVE er en så robust gruppe at de tåler å høre at det de holder på med ikke er det viktigste, tror statsminister Erna Solberg.
ABB har inngått avtale med Skagerak Nett om leveranse av Tørdal transformatorstasjon i Telemark.
Isolasjonen i masseimpregnerte sjøkabler tåler muligens høyere temperaturer enn tidligere antatt. Fremtidige sjøkabler kan i så fall belastes hardere, og det betyr vesentlig økt overføringsevne.
FoU-prosjektet om sjøkablers tålegrense kan bidra til at de eksisterende kablene kan kjøres hardere, men kun i korte perioder, ifølge Statnett.
Med en samlet installert kapasitet på 110 MW.
Det er blitt overført flere hundre millioner kroner fra Jacobsen Elektro til andre søsterselskap i konsernet Jacobsen Elektro Holdning AS. Dette er hovedårsaken til at den tradisjonsrike elektrobedriften er truet av konkurs.
Norge kan lære av Storbritannia, mener Equinor.
Søndag 15. september, fra midnatt til midnatt, ble det første døgnet noensinne med dansk overskudd av vindkraft time for time.
BKK har i år måtte brukte flere hundre tusen kroner på å fly ut minigravemaskiner med helikopter for å rydde opp etter ekstrem nedbør.