For andre kvartal på rad går omdømmeskåren til kraftnæringen opp. Foto: Pexels.com

Kraft­næringen har bedret omdømmet

Omdømmet til kraftnæringen er i positiv utvikling. Det viser Kantars Energibarometer for tredje kvartal 2019.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 09:05

Kraftnæringens omdømme ligger nå på 54 av totalt 100 poeng, opp to poeng fra forrige kvartal, går det fram av Kantars Energibarometer for tredje kvartal 2019.

Med henholdsvis 74 og 70 poeng skårer næringen høyest på parameterene pålitelighet og tilfredshet, skriver Energi Norge på sin nettside.

Sammenlignet med bank, forsikring, tele og bredbånd, er kraftnæringen uten tvil den næringen som har hatt den beste utviklingen i omdømmeskåren. I 2006 lå kraftnæringen lavest med en omdømmeskår på 30 poeng, fremgår det av pressemeldingen.

- Tallene viser at de fleste strømleverandørene har jobbet grundig og profesjonelt med kundedialogen de siste årene. Ingen andre bransjer i undersøkelsen har hatt tilsvarende oppgang, sier Lars Ragnar Solberg, næringspolitisk rådgiver i Energi Norge.

Foretrekker samlet strømregning

I Kantars undersøkelse går det for øvrig fram at 86 prosent av strømkundene foretrekker en strømleverandør. I undersøkelsen svarer 86 prosent av kundene at de i en valgsituasjon vil foretrekke en samlet regning for strøm og nettleie, skriver Energi Norge.

- Behovet for en forbedret markedsmodell, med blant annet samlet regning for strøm og nettleie er prekært. Når en så høy prosentandel i undersøkelsen peker på felles faktura som et viktig konkurransemoment, så må dette bli den nye standarden, sier Lars Ragnar Solberg på Energi Norges nettside.

På forsiden nå

Siemens skisserer 5 GW havvind i Nordsjøen, saltvanns-pumpekraftverk i Lysefjorden og nye kabler til utlandet.
Miljødirektoratet er positive, men mener akvakultursektoren er et bedre konsesjons-forbilde.
Energiministeren vet ikke om skrotingen av vindkraftrammen gir mer eller mindre vindkraft enn om rammen hadde blitt presset gjennom.
Store endringer på kort tid skaper for sterk motstand, ifølge NVE-sjef Kjetil Lund.
Regjeringer dropper NVEs forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land, melder NRK.
Jacobsen Elektro AS har begjært åpning av tvangsakkord. Det opplyser selskapet i en pressemelding som ble sendt ut onsdag ettermiddag.
Både Den Norske Turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv er fornøyd med at Regjeringen skroter nasjonal rammeplan for vindkraft.
Ved utgangen av 2018 var det 10 865 ladepunkter for elektriske biler her i landet og per april 2019 landstrømanlegg ved 92 kaianlegg.
60 nettselskaper har undertegnet opprop for «en rettferdig og likere nettleie».
I en kombinasjon av bransjekunnskap og kvikke hoder har to medarbeidere i Omexom utviklet en refleksmagnetskinne for å synliggjøre kraftmaster.
Multiconsult har fått i oppdrag å prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold kommune i Nordland.
Av 90 TWh ny kraft i Norden fram mot 2040 venter NVE at 11 TWh kommer fra norsk vann. Det nordiske kraftoverskuddet kan dobles.
Hordaland fylkeskommune frykter strømmangel og manglende klimaeffekt.
Uavklarte situasjoner i det finansielle markedet gir uforutsigbare fremtidspriser på strøm i Norden.
Scatec Solar og partnere har nå koblet det siste av seks 65 MW solkraftverk til nettet i Benban solkraftanlegg i Egypt.
Selv om finansminister Siv Jensen har sagt nei.
Organisasjonen Fiskebåt, som arbeider for å ivareta fiskernes interesser, sier nei til havvindanlegget Hywind Tampen.
Elhub inngår IT-driftsavtale med Basefarm. Kontraktsverdien er på rundt 130 millioner kroner.
LESERINNLEGG
Å sette ned grensen for grunnrenteskett til 1,5 MVA, vil sette en effektiv stopper for all småkraft, advarer Høyre-representantene Liv Kari Eskeland og Tom-Christer Nilsen i dette innlegget.
I en stall som ombygges til leiligheter utenfor Bergen skal gjenbrukte elbilbatterier sørge for intelligent energistyring.
Frykter at Statnett skal ta foten av gasspedalen i en situasjon med effektmangel, slik at Nyhamna-anlegget, fergerederier og fiskeoppdrettere blir stående uten strøm.
Fusjonen mellom Sunnfjord Energi og BKK er nå formelt gjennomført.
54 relevante aktører, blant dem Østfold Energi, har i regi av Smart Innovation Norway etablert et nettverk for kunstig intelligens.
Tingretten har gitt staten fullt medhold i at Nei til EU ikke har rettslig interesse, og avvist at grunnloven er brutt. Nå anker Nei til EU.