Programvarehuset Powel har utviklet en tjeneste som vil effektivisere arbeidet til strøminstallatører. Dette vil også komme strømkundene til gode. Foto: iStock

Automatisk saksbehandling på sekunder

Automatiserte nettmeldinger skal redusere saksbehandlingstiden fra rundt 14 dager til noen få sekunder.
Mandag, 4 november, 2019 - 11:19

Det er teknologi utviklet av Powel som gjør dette mulig, en tjeneste som ikke bare skal effektivisere arbeidet til strøminstallatører, men også komme strømkundene til gode, ifølge en pressemelding fra Powel.

Ifølge pressemeldingen er tjenesten utviklet i samarbeid med TrønderEnergi Nett, og skal gjøre det mulig med automatisk godkjenning av enkelte typer nettmeldinger på lavspenningsnettet, med kraftig redusert behandlingstid.

- I dag er gjennomsnittlig saksbehandlingstid cirka 14 dager. Med den nye løsninger vil godkjenningen gjøres digitalt på få sekunder, sier prosjektleder i Powel, Eirin Bye.

Etter en lengre utviklingsprosess ser nå TrønderEnergi Nett fram til å ta i bruk tjenesten. De ønsker også å videreutvikle tjenesten slik at flere og mer komplekse nettmeldinger kan automatiseres, fremgår det av pressemeldingen.

- Vår ambisjon er selvbetjente installatører og montører ute i felt, som raskt får tilbakemelding via tjenesten. Vi ser fram til å teste ut systemet og forventer at saksbehandlingen og det daglige arbeidet for installatørene vil gå mye raskere enn før, sier Marius André Olsen, prosjektansvarlig for avdeling Nettdrift hos TrønderEnergi Nett.

På forsiden nå

Tina Bru (33) er klar på at Norge trenger mer kraft, men er varsom med å gi signaler om økt vindkraftskatt og konsesjonsbehandlingen av NorthConnect.
Fra 1. januar er Viken største eier i Østfold Energi, men samlet får kommunene i Østfold den største aksjeposten.
Odd Emil Ingebrigtsen er utnevnt til statssekretær i Olje- og energidepartementet og Tony Christian Tiller til politisk rådgiver.
For å motivere til å utnytte fleksibiliteten i kraftsystemet.
Istad Kraft har kjøp virksomheten til Nesset Kraft, som har 18 ansatte og rundt 2400 nettkunder.
Det er ingen klare spor av utenlandsk påvirkning av vindkraftdebatten, slår SINTEF fast i en rapport på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
I Drangedal kommune i Telemark bygger Skagerak Nett landets første heldigitale transformatorstasjon. Sweco står for prosjekteringen.
Statkraft vurderer å bygge elektrolyse-anlegg, og tror potensialet kan være stort.
Etterspørselen etter komposittmaster er fortsatt lav, men et forbud mot kreosotstolper kan øke interessen, også på lavere spenningsnivåer. 
Energi Norge mener at Tina Bru er et godt valg som landets nye olje- og energiminister, og har tre ønsker til statsråden.
I uke 3 var kraftprisene halvparten så lave som tilsvarende uke i fjor. Tilsiget i kraftmagasinene var 1,7 TWh. Det er 208 prosent av normalen for uka.
Arbeiderpartiet fremmer forslag på Stortinget for å stoppe byggingen av NorthConnect.
Kanonaden, AF Gruppens svenske datterselskap, skal prosjektere og bygge veier, fundament og strømnett for Vindpark Åby-Alebo i Sør-Sverige.
Dette er saker Frp har blinket seg ut, ifølge Sylvi Listhaug (Frp).
Norwea er positiv til naturressursskatt, men avventende til spesifikke areal- og miljøavgifter.
Statnett skal bedre kapasiteten i nettet på Nordmøre og i Romsdal.
Styrene i Flesberg Elektrisitetsverk AS og Rollag Elektrisitetsverk AS har blitt enige om å foreslå for sine eiere å slå sammen virksomhetene i de to selskapene.
Og maksimal turbinhøyde.
Sveitsiske B Capital Partner AG kjøper 36 prosent av småkraftselskapet Bekk og Strøm AS (BoS).
Både Miljødirektoratet og Skattedirektoratet støtter Sanderud-utvalgets allerede forkastede forslag om at småkraften bør betale grunnrenteskatt.
- Vi har som ambisjon å være vaktbikkje og pådriver i arbeidet med å utvikle kunnskap og forståelse for betydningen av elsikkerhet.
Det ble en kort gjesteopptreden for Sylvi Listhaug (Frp) som olje- og energiminister. Fra tiltredelsen 18. desember til i dag har det gått litt i overkant av en måned.
NVE avviser Statnetts klage om at Dagmar-stormåret 2011 må være med i beregningen av KILE-norm.