Thomas Pettersen (t.v.), administrerende direktør i Rejlers Norge og Stein Ola Bergheim, styreleder Smarthub AS er begge fornøyd med avtalen som er inngått. Foto: Rejlers

Rejlers kjøper Smarthub AS

Vokser videre innen drift av AMS og kritisk IoT-infrastruktur
Torsdag, 12 desember, 2019 - 11:20

Rejlers har inngått avtale med eierne av Smarthub AS om kjøp av alle aksjene i selskapet, skriver selskapet i en pressemelding.

Smarthub AS leverer innsamling, kvalitetskontroll, distribusjon og administrasjon av data fra ca. 153.000 smarte målere for 10 nettselskaper i Møre og Romsdal. De samme 10 nettselskapene eier har eid Smarthub AS.

Avtalen som ble signert torsdag innebærer at Rejlers overtar alle aksjene i selskapet, inkludert driftskontraktene som selskapet har med de 10 nettselskapene.

Driftskontraktene som Smarthub AS har med nettselskapene, vil i tiden som kommer fases over til Rejlers’ storskala tjenesteplattform for IoT infrastruktur.

Gjennom avtalen vokser Rejlers’ portefølje av smarte målere som tilføres tjenester fra driftsplattformen Quant til over 2 millioner målere i Norden, hvorav ca. 400.000 av disse inngår i Rejlers sitt totalkonsept for driftstjenester, opplyses det i meldingen.

Gjennom kjøpet av Smarthub AS så overtar Rejlers tre ansatte som vil opprettholde arbeidssted i Molde.

På forsiden nå

Tina Bru (33) er klar på at Norge trenger mer kraft, men er varsom med å gi signaler om økt vindkraftskatt og konsesjonsbehandlingen av NorthConnect.
Odd Emil Ingebrigtsen er utnevnt til statssekretær i Olje- og energidepartementet og Tony Christian Tiller til politisk rådgiver.
For å motivere til å utnytte fleksibiliteten i kraftsystemet.
I Drangedal kommune i Telemark bygger Skagerak Nett landets første heldigitale transformatorstasjon. Sweco står for prosjekteringen.
Statkraft vurderer å bygge elektrolyse-anlegg, og tror potensialet kan være stort.
Etterspørselen etter komposittmaster er fortsatt lav, men et forbud mot kreosotstolper kan øke interessen, også på lavere spenningsnivåer. 
Energi Norge mener at Tina Bru er et godt valg som landets nye olje- og energiminister, og har tre ønsker til statsråden.
I uke 3 var kraftprisene halvparten så lave som tilsvarende uke i fjor. Tilsiget i kraftmagasinene var 1,7 TWh. Det er 208 prosent av normalen for uka.
Arbeiderpartiet fremmer forslag på Stortinget for å stoppe byggingen av NorthConnect.
Kanonaden, AF Gruppens svenske datterselskap, skal prosjektere og bygge veier, fundament og strømnett for Vindpark Åby-Alebo i Sør-Sverige.
Dette er saker Frp har blinket seg ut, ifølge Sylvi Listhaug (Frp).
Norwea er positiv til naturressursskatt, men avventende til spesifikke areal- og miljøavgifter.
Statnett skal bedre kapasiteten i nettet på Nordmøre og i Romsdal.
Styrene i Flesberg Elektrisitetsverk AS og Rollag Elektrisitetsverk AS har blitt enige om å foreslå for sine eiere å slå sammen virksomhetene i de to selskapene.
Og maksimal turbinhøyde.
Sveitsiske B Capital Partner AG kjøper 36 prosent av småkraftselskapet Bekk og Strøm AS (BoS).
Både Miljødirektoratet og Skattedirektoratet støtter Sanderud-utvalgets allerede forkastede forslag om at småkraften bør betale grunnrenteskatt.
- Vi har som ambisjon å være vaktbikkje og pådriver i arbeidet med å utvikle kunnskap og forståelse for betydningen av elsikkerhet.
Det ble en kort gjesteopptreden for Sylvi Listhaug (Frp) som olje- og energiminister. Fra tiltredelsen 18. desember til i dag har det gått litt i overkant av en måned.
NVE avviser Statnetts klage om at Dagmar-stormåret 2011 må være med i beregningen av KILE-norm.
Redusert nettleie for hydrogenproduksjon kan realisere flere småkraftverk.
Sammenligner med den store motstanden mot skip med trekantede seil.