Tørdal
Tørdal i Drangedal har fått landets første digitale transformatorstasjon på regionalnettnivå. Foto: Skagerak Nett
Foto: Skagerak Nett

Bruker flere tonn mindre kobber og stål. Færre spenningsførende deler øker tryggheten for vedlikeholdsdpersonell.

  • Atle Abelsen

I begynnelsen av oktober satte Skagerak Nett spenning på Tørdal transformatorstasjon, landets første digitale transformatorstasjon på regionalnettnivå. Denne 132/22 kV transformatorstasjonen skal bidra til å øke kapasiteten på nettet i området. Drangedal kommune har satset friskt på å legge forholdene til rette for småkraftutbygging. Da oppsto det et behov for...
Artikkelen er 898 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.