Lyse Elnett tester trådløs overvåking av lekkasjestrøm på Ullandhaug transformatorstasjon i Stavanger. Foto: Lyse Elnett

Lyse Elnett tester sensorteknologi fra Hitachi ABB Power Grids i et pilotprosjekt på Ullandhaug transformatorstasjon i Stavanger.

  • Øyvind Lie

På Ullandhaug transformatorstasjon står tre sensorer fra Hitachi ABB Power Grids som kontinuerlig overvåker lekkasjestrøm i milliampere fra overspenningsavlederne til transformatorstasjonen. Sensorene ble installert i oktober i fjor, og pilotprosjektet løper i første omgang fram til oktober i år. Overspenningsavledere beskytter komponenter i kraftforsyningen mot overspenning, som følge av lynnedslag...
Artikkelen er 683 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.