nyhamne
Oversiktsbilde over tiltak på land på Nyhamna der området i gult viser plassering av frekvensomformer og trasé for jordkabel. Foto: NVE

Shell har fått tillatelse til å forbedre nettanlegget på Nyhamna og bygge to nye kraftkabler til gassfeltet Ormen Lange.

  • Stein Arne Bakken

NVE gir Norske Shell tillatelse til å bygge og drive en ny frekvensomformer og to 45 kV kraftkabler fra Nyhamna industriområde til gassfeltet Ormen Lange til havs, skriver direktoratet i en melding. Kablene består av om lag 550 meter jordkabel og om lag 120 km med sjøkabel. Anleggene på land...
Artikkelen er 248 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.