Statnetts tidligere konsernsjef Auke Lont blir styrleder for ammoniakkselskapet HEGRA. Foto: Øyvind Lie

Statkraft eier en tredel, Auke Lont blir styreleder.

  • Øyvind Zambrano Lie

I dag lanseres selskapet Hegra på Herøya med tidligere Statnett-sjef, Auke Lont, som styreleder. Selskapet har som formål å elektrifisere ammoniakkfabrikken på Herøya for å kunne produsere grønn ammoniakk i stor skala. 4-5 TWh HEGRA står for HErøya GRønn Ammoniakk, og eies av Yara, Aker Clean Hydrogen og Statkraft med...
Artikkelen er 332 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.