ams
En montør fra Eltel monterer AMS-måler nr. 100.000 for Hafslund Nett på Lørenskog i 2017. Foto: Atle Abelsen

Ledere i norske nettselskaper trodde AMS-målerne betydde mindre behov for folk på måleravdelingene. Så feil kan man ta.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
Fagansvarlig for måleteknikk i Tensio TN AS, Steinar Fines, finner grunn til å rope et varsko om at ledelsen i norske nettselskaper ikke tar kravene til kompetanseutvikling innenfor målersystemer tilstrekkelig alvorlig. Hovedårsaken er at mange av selskapene er inne i fusjoneringer og omstillingsprosesser der det er vanskelig å opprettholde oppmerksomheten...
Artikkelen er 544 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.