bache
Henrik Bache overtar som adm. direktør i Halden-selskapet eSmart Systems 1. november. Pressefoto: eSmart Systems

Henrik Bache er utnevnt til administrerende direktør i eSmart Systems. Gründer Knut H. Johansen blir styremedlem.

  • Øyvind Zambrano Lie

Strategidirektør Bache tiltrådte stillingen som stillingen som administrerende direktør i dag, 1. november, skriver selskapet i en pressemelding. Knut H. Johansen, som grunnla eSmart Systems i 2012, blir styremedlem og fortsetter å jobbe og gi råd om finansiering og strategi.

eSmart Systems utvikler og selger systemer for inspeksjon av strømnett basert på kunstig intelligens (AI).

Kraftig vekst

Henrik Bache er utdannet ved Handelshøyskolen BI og har mer enn ti års erfaring fra finansnæringen. Han begynte i eSmart Systems i 2015 ,og har hatt ulike lederstillinger og tidligere jobbet i Singapore og Seattle, USA.

Selskapet går godt, er i kraftig vekst, og ser aktivt på muligheten for å vokse gjennom fusjoner og sammenslåinger, ifølge meldingen.

I sommer kjøpte selskapet Verico, et selskap som bisto kunder spesielt innen kraftbransjen med å etablere og vedlikeholde digital anleggsinformasjon gjennom blant annet visuell teknologi.

Ydmyk og stolt

Det sammenslåtte selskapet hadde en samlet omsetning på 111 millioner kroner i 2020 og 110 ansatte i Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannia, Nederland, Sri Lanka og USA.

– Jeg er veldig ydmyk og stolt over tilliten Knut og styret har vist meg. eSmart Systems går inn i en ny fase som selskap, og jeg er veldig motivert for å ta stafettpinnen og bygge videre på det fantastiske grunnlaget som er lagt, sier Bache.