Daglig leder Vegar Røste-Olsen i Stab Suecia med en trestolpe impregnert med Repellent. Foto: Atle Abelsen

Kreosotimpregnerte trestolper kan bli forbudt allerede i 2023. Noen leverandører kan allerede levere miljøvennlige alternativer.

Etter mer enn ti år med dispensasjon fra det generelle forbudet mot bruk av kreosot som impregnering av treverk, er det nå sannsynlig at biocidkomiteen i EU i juni vil lansere en tidsplan for hvordan de vil fase inn et forbud også mot kreosotimpregnerte stolper, jernbanesviller og brukonstruksjoner i tre....
Artikkelen er 1011 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.