Trollvind
Equinor og partnere vil bygge en flytende havvindpark utenfor Kollsnes, ta kraften i land og sende den ut igjen til installasjonene på sokkelen. Kart: Equinor

Vil bedre forsyningssikkerheten, gi reduserte nettap og gjøre det mulig å knytte til større mengder nytt forbruk i Bergensområdet, skriver NVE og Statnett til OED.

  • Øyvind Zambrano Lie

Olje- og energidepartementet (OED) ba 25. august NVE og Statnett gjøre en vurdering av hvordan 1 GW havvind i 2027  fra Equinors planlagte Trollvind-utbygging vil påvirke forsyningssikkerheten og kraftsituasjonen rundt Kollsnes. «Trollvind vil ha en umiddelbar og gunstig effekt på kraftsituasjonen og forsyningssikkerten under Kollsnes på stadium 2027-2030. Trollvind vil...
Artikkelen er 758 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.