sol
Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Hvis nettselskapene skal oppfylle kravet om at plusskundene skal kunne bruke 100 prosent av overbelastningsvernet begge veier, vil det «kreve enorme investeringer som ikke er samfunnsmessig økonomisk forsvarlig», hevder Midtnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
«Dagens tolkning av regelverket med mulighet for 100 % utnyttelse av OV (overbelastningsvern, red. anm.) hvor nettselskapet må betale forsterkningen, fører til at ivrige selgere av solcelleanlegg skyver på for å få høyest mulig ytelse på anleggene. Dette mener vi fører til en uheldig overinvestering i både nett og solceller,...
Artikkelen er 695 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.