reistad ptk
Ole Reistad ved Institutt for energiteknikk (IFE) slo på PTK kaldt vann i blodet på de som mener at kjernekraft er en enkel måte for Norge fjerne kraftunderskuddet. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Kostnadene går ikke ned, selv om erfaringene øker og brensel og reaktortyper standardiseres, sier Ole Reistad ved IFE, som også er avventende til de små SMR-reaktorene.

  • Øyvind Zambrano Lie

– En del av bekymringen knyttet til kjernekraft, er at kostnadene ikke har gått nedover, selv om erfaringene øker og brensel og reaktortyper standardiseres, sa leder Ole Reistad ved Institutt for energiteknikk (IFE) på Produksjonsteknisk konferanse (PTK) i Trondheim denne uken. Han påpekte at det framover vil stilles enda strengere...
Artikkelen er 847 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.