nsl skjøt
Bildet ble tatt i juni 2021, da kabellengdene fra Norge og England ble hentet opp fra havbunnen og skjøtet. Foto: Statnett/NSL

Statnetts press på National Grid for å øke utvekslingskapasiteten på Englandskabelen virket.

  • Øyvind Zambrano Lie

I mars satte Statnett ned kapasiteten på North Sea Link-kabelen til England til 1100 MW, langt mindre enn kabelens tekniske kapasitet på 1400 MW. Årsaken at National Grid ikke tilgjengeliggjorde mer enn omtrent 1100 MW kapasitet fra England til Norge, på grunn av britenes vansker med å skaffe seg kraftreserver...
Artikkelen er 248 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.