sæther
Statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) i Olje- og energidepartementet forsvarer offentlig eierskap av vannkraften. Foto: Naina Helen Jåma NTB/Kommunikasjon

De EØS-rettslige sidene av eierskapsbegrensningene for vannkraft har vært grundig gjennomgått tidligere, både av norske myndigheter og hos Esa, svarer OED.

Som Energiteknikk skrev tidligere i dag, har Eftas overvåkingsorgan Esa mottatt en klage på at Norge krever at storskala vannkraft må ha minst to tredels offentlig eierskap. Overfor Energiteknikk forsvarer nå statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) i OED regelverket. Ble grundig vurdert – Er OED enig eller uenig i påstanden om...
Artikkelen er 272 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.