Personvernerklæring for Energiteknikk

Vi ønsker deg som leser velkommen til nettsiden energiteknikk.net. Nettstedet drives av ElektroMedia AS, som også utgir fagbladet Energiteknikk.

Vi ønsker at du skal føle deg trygg med hensyn til personvern når du benytter våre tjenester. Vi anbefaler deg derfor å sette deg inn i personvernerklæringen og hvordan vi behandler dine opplysninger.

Alle personopplysninger behandles i tråd med Personopplysningsloven. Energiteknikk henter ut anonymisert (anonymizeIP) informasjon om bruksmønsteret til våre lesere på nett via Google Analytics. Eksempler på informasjon som hentes ut anonymt, er hvor mange sider hver besøker er inne på, og hvilke artikler som er mest populære. Dette benytter vi til å lage et bedre produkt, som i størst mulig grad er tilpasset våre leseres ønsker og behov. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til at vi kan innhente denne informasjonen. Om du ønsker å beholde en større grad av anonymitet, kan du velge å slå av bruk av informasjonskapsler i din nettleser. 

Forhåndsinnstilling i nettleser om at du som bruker aksepterer informasjonskapsler, anses som samtykke. Det er tilstrekkelig at brukeren samtykker én gang for det samme formålet. Brukeren skal til enhver tid ha mulighet til å trekke tilbake sitt samtykke.

Kravet til klar og tydelig informasjon anses oppfylt når:

  • Informasjonen er lett synlig på nettstedet. Her lagt i footertekst som vises på alle sidevisninger. 
  • Informasjonen inneholder opplysninger om hvilke informasjonskapsler som brukes, hvilke opplysninger som behandles, formål og hvem som behandler opplysningene.

Pluss-saker

Energiteknikk.net har Pluss-saker. For å kunne lese disse, må man registrere seg med et aktivt abonnement, enten komplett (som også inkluderer papirutgaven av Energiteknikk) eller digitalt (tilgang til digitalutgavene av bladet og alt stoffet i nettavisen energiteknikk.net).

Den personlige informasjonen du oppgir i denne forbindelse, lagres ikke i vår nettsideløsning ettersom løsningen snakker direkte med vårt abonnementsregister. Vårt annonsesystem lagrer heller ikke noe brukerinformasjon. Abonnementsregisteret til Energiteknikk driftes med høyeste nivå av sikkerhet, og alle hensyn til GDPR og annet personvern er ivaretatt, se mer informasjon om tredjepartsleverandører under. 

Utgiver er ElektroMedia AS, med organisasjonsnummer 986 484 213.

Opplysninger som behandles om abonnenter:

Når du er abonnent, har vi en avtale med deg som kunde. Derfor trenger vi opplysninger om deg. Hvis du skal få tjenesten du har bestilt, må vi vite hvor den skal leveres og hvordan vi kan kontakte deg. Denne informasjonen blir lagret og knyttet til ditt kundeforhold. Vi selger ikke og kommer ikke til å selge personlig informasjon videre. Vi behandler følgende opplysninger om våre abonnenter:

  • Navn*
  • Adresse*
  • Mobilnummer*
  • Epostadresse*
  • Kjønn
  • Fødselsdato
  • Betalingsinformasjon
  • Informasjon om ditt kundeforhold, som for eksempel type abonnement du har og hvilke nyhetsbrev du eventuelt mottar, betalingsinformasjon- og historikk

* = påkrevd for å fullføre registreringen

Du kan be om å få se hvilke opplysninger vi har lagret om deg, og du kan be om at vi sletter dine opplysninger. Dette kan du gjøre ved å kontakte kundeservice, energiteknikk@mediaconnect.no eller tlf. 22 99 80 52.

Hvem hjelper Energiteknikk med å behandle dine personopplysninger?

For å kunne levere våre produkter til deg, bruker Energiteknikk flere tjenester levert av tredjeparter. Disse underleverandørene får kun tilgang til informasjon som er nødvendig for å fullføre oppdraget de utfører for oss. For å ivareta ditt personvern er slike underleverandører kontraktsmessig forpliktet til ikke å bruke opplysninger til andre formål enn for å utføre oppdraget for oss, å slette data når oppdraget er utført samt å ha på plass både tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysninger mot uautorisert bruk og innsyn. Eksempler på slike underleverandører er abonnementsleverandør Mediaconnect, distribusjonspartnere som Adressering & Konvoluttering, Posten og Helt Hjem, analyseverktøy fra Google Analytics samt hjemmesideleverandør Ramsalt Lab.

Om teknologien

Energiteknikk benytter cookies. En cookie er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Denne informasjonen kan brukes til for eksempel å se hvor lenge du oppholder deg på våre sider. Ved å bruke energiteknikk.net gir du samtykke til at vi kan sette cookies i din nettleser. Cookies gjør det mulig for oss å forstå brukernes atferd på nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre brukeropplevelsen bedre. Cookies kan bare lagre tekst, som alltid er anonym, og som vanligvis krypteres. Alle nettlesere gjør det mulig å begrense cookieatferd eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over de cookiene som er lagret på datamaskinen, og å slette enkeltcookies eller å fjerne alle sammen.

Din godkjennelse av cookies

Du kan selv angi om du vil akseptere å ta imot cookies eller ikke. Ved å ha datamaskinen innstilt på å ta imot cookies oppfattes dette som din godkjennelse til bruk av cookies på vårt nettsted. Hvis du ikke vil godkjenne cookies, skal denne funksjonen skrus av. Det medfører at du da ikke kan ta del av alle funksjoner på nettstedet. Du kan slette cookies fra datamaskinen din eller endre innstillingene slik at nettleseren din gir deg en advarsel hver gang nettstedet prøver å lagre en cookie på datamaskinen din. Alle instruksjoner for dette finner du under «Hjelp» i nettleseren din.

Vi bruker Google Analytics

Google Analytics logger trafikken til nettstedet anonymt. Denne informasjonen kan på ingen måte spores tilbake til noen enkeltperson. IP-adresser blir anonymisert i Google Analytics slik at dataen i verktøyet ikke kan spores tilbake til enkeltperson. Dette skjer så snart det er teknisk mulig, og på det tidligst mulige tidspunktet i innsamlingsnettverket. Med funksjonen for IP-anonymisering i Analytics angis den siste oktetten i IPv4-brukernes IP-adresser, og de siste 80 bitene i IPv6-adressene, til nuller i minnet kort tid etter at de er sendt til Analytics innsamlingsnettverk. Fullstendige IP-adresser blir aldri registrert i slike tilfeller. Les mer om IP-anonymisering i Analytics

Hva om jeg ikke vil ha cookies?

Du er ikke pålagt å godta informasjonskapsler fra nettstedet vårt.

Du kan melde deg ut av Googles bruk av cookies for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: http://www.google.se/policies/privacy/ads

Du kan melde deg ut av tredjeparts annonsering via cookies fra et bredt spekter av reklame ved å gå til Network Advertising Initiative sin Opt-Out side: http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp

Nyhetsbrev

Det er frivillig å abonnere på nyhetsbrev fra energieknikk.net. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere navn og e-postadresse. Disse opplysningene lagres i en egen database. Energiteknikk har inngått en databehandlingsavtale med vår leverandør av nyhetsbrev (Mailchimp). Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via en link i nyhetsbrevet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv. Vi tillater heller ikke her en tredjepart å bruke dine personopplysninger for markedsførings- eller kommunikasjonsformål.

Les mer om hvordan MailChimp lagre opplysninger samt hvordan de sikre data i deres systemer.

Retten til innsyn, korrigering og sletting mv.

Du har til enhver tid rett til å få innsyn i dine personopplysninger som vi behandler. Hvis vi behandler uriktige personopplysninger om deg, har du rett til å få personopplysningene korrigert. Tilsvarende har du rett til å få ufullstendige personopplysninger komplettert. Du har rett til å få personopplysningene dine slettet. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at sletting av personopplysningene vil føre til at vi ikke lenger er i stand til å levere tjenesten til deg. Selv om du krever personopplysningene dine slettet, kan vi fortsette å behandle personopplysningene i den utstrekning loven gir oss rett til det. Du har dessuten rett til å motta dine personopplysninger i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format og til å overføre personopplysningene til en annen behandlingsansvarlig.

Klageadgang

Hvis du mener at vår behandling av dine personopplysninger er ulovlig, kan du klage til Datatilsynet. Kontaktopplysningene til Datatilsynet finner du på www.datatilsynet.no.

Oppdatert 9.5.2019