I denne pressemeldingen går adm.direktør Arnt M. Winther , Lofotkraft i rette med det han mener er grunnløse, villedende og uriktige påstander fra Fjordkraft. (Foto: Tore Halvorsen)

I forrige uke (uke 6) mottok Lofotkraft en rekke tips fra publikum vedrørende påstander som Fjordkraft-selgere har kommet med i salgsøyemed fra stands på ulike butikker og kjøpesentre i Lofoten.

Kilde: Pressemelding fra Lofotkraft signert adm.direktør Arnt M. Winther 

I følge Fjordkraft sine selgere har Lofotkraft fram til nå «straffet kunder» som har hatt en annen kraftleverandør enn Kraftinor, ved å fakturere disse kundene høyere nettleie.

– Dette er en fullstendig grunnløs og usann påstand. Våre nettkunder faktureres nettleie i henhold til NVE sine forskrifter, og Lofotkraft har selvsagt ikke anledning til å differensiere nettleieprisene ut fra hvilken kraftleverandør den enkelte kunde har valgt. Dette vil bryte fullstendig med den rollen vi har som nøytralt nettselskap. 

 Videre har Fjordkraft hevdet at Lofotkraft har «oppført seg dårlig» og «nektet å gjennomfakturere» for Fjordkraft, dvs. vi skal ha nektet Fjordkraft å gi selskapet adgang til å fellesfakturere kraft og nettleie. Dette medfører heller ikke riktighet. Per dato har Lofotkraft ikke en gang mottatt forespørsel om gjennomfakturering fra Fjordkraft.  

 Vi finner det sterkt beklagelig at selgere fra Fjordkraft kommer med slike grunnløse, villedende og uriktige påstander. Slike utsagn er kun egnet til å skape forvirring i markedet, og til å stille hele bransjen i et særdeles dårlig lys. Dette blir ekstra graverende i en tid der bransjen jobber seriøst med å forberede innføringen av en ny markedsmodell der kraftleverandørene i stor grad skal overta rollen som strømkundens primære kontaktpunkt, og der et av de overordnede målene er at det skal bli enklere og bedre å være strømkunde i Norge.