– Jobben min blir å videreføre det gode grunnlaget som har blitt lagt for anskaffelser i Lyse, og sette mitt preg på det videre arbeidet, sier Erik Askvik. (Foto: Lyse)

I månedsskiftet mai/juni går Erik Askvik fra å være logistikkansvarlig for et datterselskap i Lyse til å bli direktør for anskaffelser for hele konsernet.

Kilde: Lyse

Lyse-konsernet handler hvert år for omtrent tre milliarder kroner. Siden 2013 har konsernet spart 150 millioner kroner grunnet godt innkjøpsarbeid. Og det skal utvikles en ny logistikkstrategi for hele konsernet. Det er ikke småtteri Erik Askvik skal ta over når han tiltrer som direktør for anskaffelser og logistikk i Lyse.

Bruke erfaring som kunde
– Jeg har opplevd innkjøpsavdelingen som bruker i de fire årene jeg har vært logistikkansvarlig i Smartly, og har vært i tett dialog med flere gjennom den perioden. Det gir meg en fordel når jeg nå skal inn i ny jobb, forteller Askvik.

35-åringen er utdannet ved Copenhagen Business School der han tok Master i Supply Chain Management, og har arbeidserfaring som innkjøper og konsulent i flere firma. Han kommer fra stilling som Supply Chain Manager i Smartly AS.

– Jobben min blir å videreføre det gode grunnlaget som har blitt lagt for anskaffelser i Lyse, og sette mitt preg på det videre arbeidet. Jeg pleier å spøke med at jeg har stått på lageret og børstet støvet av dressen før jeg gikk i forhandlinger. Nå blir det mindre operativt og mer strategisk jobbing, sier Askvik.

14 fast ansatte
– Nå skal løsningene ikke bare være gode for Smartly, men for hele konsernet, legger han til.

Enheten for anskaffelser har 14 fast ansatte medarbeidere. Det er én avdeling for anskaffelser og kategoristyring; én avdeling for innkjøp og fakturabehandling samt to medarbeidere som arbeider med prosessforbedring og etterlevelse.