I går ble det fattet historisk vindvedtak i Eidsiva Energi. Styret ga grønt lys for å bygge ut vindkraftparken Raskiftet i Åmot/Trysil.

Historisk vindvedtak i Eidsiva

Bedriftsforsamlingen i Eidsiva vedtok i går at selskapet skal gå i sluttforhandlinger med to andre selskaper for å bygge ut vindkraftparken Raskiftet i Åmot/Trysil.
Torsdag, 30 juni, 2016 - 07:19

Kilde: Eidsiva Energi

Bedriftsforsamlingen ga sin fulle støtte til konsernstyrets anbefalinger om å gi fullmakt til at Eidsiva kan inngå avtaler for å få realisert utbyggingen av Raskiftet vindkraftverk. Eidsiva har dermed fått mandat til å gå i sluttforhandlinger for å realisere prosjektet sammen med andre potensielle medeiere hvis prosjektets forventede avkastning tilfredsstiller fastsatte avkastningsmål.

Endelig avtale i sommer
- Dette er en historisk dag. For første gang blir Eidsiva medeier i et vindkraftprosjekt, sier styreleder i Eidsiva, Øystein Løseth. Etter planen vil Eidsiva Energi (20 prosent), Gudbrandsdal Energi (20 prosent) og tyske Stadtwerke München (60 prosent) inngå endelig avtale om utbygging i løpet av sommeren.

I drift i 2018
Utbyggingen kan starte allerede i sommer, avhengig av avskoging og utbygging av anleggsveier. Etter planen skal 31 vindturbiner med en årlig produksjon på ca. 368 GWh settes i drift vinteren 2018. Total skal det investeres 1,3 milliarder kroner i Raskiftet. Eidsivas andel er 260 millioner kroner. Kommunene Åmot og Trysil kommuner er i utgangspunktet sikret en årlig inntekt på 10,2 millioner kroner i året i 2012-kroner.

På forsiden nå

Frykter at Statnett skal ta foten av gasspedalen i en situasjon med effektmangel, slik at Nyhamna-anlegget, fergerederier og fiskeoppdrettere blir stående uten strøm.
Jacobsen Elektro er ett skritt nærmere konkurs. Det er klart etter at en av kreditorene har sendt en konkursbegjæring til Drammen tingrett. Kravet skal behandles 16. oktober.
Tingretten har gitt staten fullt medhold i at Nei til EU ikke har rettslig interesse, og avvist at grunnloven er brutt. Nå anker Nei til EU.
Equinor og partnerne på Snorre og Gullfaks har besluttet å bygge havvindparken Hywind Tampen. Prisen blir snaut 5 milliarder kroner.
Ekspedisjonssjef Andreas Hilding Eriksen ble av Kongen i Statsråd fredag utnevnt til ny departementsråd i Olje- og energidepartementet.
En rekke land er blitt enige om å tillate eksport av CO2 for lagringsformål under den såkalte «Londonprotokollen».
Skal forhandle med Mørenett og Sogn og Fjordane Energi (SFE).
Flere hundre småkraftverk går mot konkurs eller styrt avvikling dersom Sanderud-utvalget får gjennomslag, ifølge Småkraftforeninga.
Etterlyser en tydelig nasjonal styring av vindkraftutbyggingen.
Den norske fornybarnæringen vokste med 71 prosent i 2018. Årsaken er særlig en kraftig vekst innenfor landbasert vindkraft.
Statnett tildelte torsdag kontrakter for rundt 330 millioner kroner for bygging av nye Fagrafjell transformatorstasjon på grensen mellom Time og Sandnes kommuner i Rogaland.
Omdømmet til kraftnæringen er i positiv utvikling. Det viser Kantars Energibarometer for tredje kvartal 2019.
Kraftriket har etter en prosess med 36 søkere ansatt forlagsmannen Anders Kvamme som ny direktør.
– Det er umulig for oss som har et globalt marked å prioritere én turbin her borte i nord, sier Ben Bjørke i Siemens.
Norwea er kritisk til å nekte kommuner å bygge havvind nært land, utenfor utpekte områder.
Billigere CO2-pris bidrar til å gi lavere strømpriser i Norden i 2020.
Helgeland Krafts konserndirektør for nett, Frode Valla, går over i ny stilling som direktør for forretningsutvikling.
NVE varsler at de vil avvise Eidsiva Netts søknad om å omklassifisere utenlandsforbindelsen mellom Minne og Charlottenberg til regionalnett.
Ved å å oppgradere Hjertevann kraftverk og bygge Røvatn kraftverk.
– Det er sjokkerende at KrF, som lovet en storsatsning på å fase ut kull i utviklingsland, i stedet kutter energibistanden og overføringene til Norfund, sier Zero-leder Marius Holm.
Energi-bransjeorganisasjonene har ikke funnet noen store overraskelser i regjeringens forslag til statsbudsjett.
Har signert avtale om etablering av mellomlager for CO2 på Kneppeskjæret i Sydhavna.
Innen 2030 har regjeringen som mål å realisere 10 TWh energisparing i bygg, men det halter i handlingsplanen for måloppnåelse, mener Nelfo.