Med Kesko som ny eier rigger Onninen seg for ny vekst, slår Endre Espeseth, adm.direktør i Onninen Norge fast. (Foto: Onninen)

Kesko kjøper Onninen

Kesko kjøper Onninen. – Dette vil styrke begge enhetenes konkurransekraft, sier den norske sjefen for Onninen, Endre Espeseth.
Fredag, 3 juni, 2016 - 09:20

Kilde: Onninen

Kesko-konsernet, som fra før eier Byggmakker, kjøper Onninen til en verdi av €369 millioner. Overtagelsen ble onsdag fullført etter godkjenning fra de europeiske konkurransemyndighetene.

Administrerende direktør i Onninen Norge, Endre Espeseth, er svært fornøyd.

 – Den nye konstellasjonen vil være en stor fordel for både Byggmakkers og Onninens kunder og samarbeidspartnere. Keskos virksomhet innen byggevarehandelen er en internasjonal suksesshistorie. Med Onninen på laget, et av Nord-Europas fremste konsern innen elektro- og VVS/VA-produkter, vil vi kunne se frem mot nye muligheter innen vår bransje. Vi leverer i dag omfattende løsninger for vare- og informasjonsflyt til blant annet elektrikerbedrifter, rørleggerbedrifter, entreprenører, industri, offentlig sektor. Vi står nå svært godt rigget for videre vekst, sier Espeseth. 

Spår ytterligere vekst

Administrerende direktør i Byggmakker, Knut Strand Jacobsen, mener kjøpet av Onninen åpner nye muligheter for konsernet.

– Selv om de fleste kundene vil kjenne oss igjen slik vi er i dag, som to ulike konsepter, betyr overtagelsen at vi nå med felles kunder og leverandører har muligheten til å tilby markedet et større spekter av produkter og tjenester. Mange av mulighetene ligger i å dele kunnskap, teknologi og ressurser mellom oss slik at vi kan forsterke det eksisterende tilbudet. Sammen kan vi også henvende oss mot bygg, anleggs- og eiendomsmarkedet på en helt annen måte. BAE-næringen er Norges største fastlandsnæring. Vi er ikke i tvil om at dette vil styrke vår gjennomslagskraft på dette markedet, sier Strand Jacobsen.

Byggmakker arbeider allerede målrettet med å styrke seg i det norske byggevaremarkedet, og kan se tilbake på en vekst på 8,4 prosent i første tertial mot markedets 5,5 prosent. Onninen har allerede en ledende posisjon innenfor installasjonsmarkedet i Norge. Både Strand Jacobsen og Espeseth mener den nye virksomheten er særlig viktig for deres videre satsning mot det profesjonelle markedet. – Vi står nå svært godt rigget for videre vekst. Vår ambisjon er at kombinasjonen av Kesko, Byggmakker og Onninen skal være grunnlaget for å gjøre oss til en av de ledende handelsaktørene i Norge og Europa, sier Strand Jacobsen.

På forsiden nå

Siemens skisserer 5 GW havvind i Nordsjøen, saltvanns-pumpekraftverk i Lysefjorden og nye kabler til utlandet.
Miljødirektoratet er positive, men mener akvakultursektoren er et bedre konsesjons-forbilde.
Energiministeren vet ikke om skrotingen av vindkraftrammen gir mer eller mindre vindkraft enn om rammen hadde blitt presset gjennom.
Store endringer på kort tid skaper for sterk motstand, ifølge NVE-sjef Kjetil Lund.
Regjeringer dropper NVEs forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land, melder NRK.
Jacobsen Elektro AS har begjært åpning av tvangsakkord. Det opplyser selskapet i en pressemelding som ble sendt ut onsdag ettermiddag.
Både Den Norske Turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv er fornøyd med at Regjeringen skroter nasjonal rammeplan for vindkraft.
Ved utgangen av 2018 var det 10 865 ladepunkter for elektriske biler her i landet og per april 2019 landstrømanlegg ved 92 kaianlegg.
60 nettselskaper har undertegnet opprop for «en rettferdig og likere nettleie».
I en kombinasjon av bransjekunnskap og kvikke hoder har to medarbeidere i Omexom utviklet en refleksmagnetskinne for å synliggjøre kraftmaster.
Multiconsult har fått i oppdrag å prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold kommune i Nordland.
Av 90 TWh ny kraft i Norden fram mot 2040 venter NVE at 11 TWh kommer fra norsk vann. Det nordiske kraftoverskuddet kan dobles.
Hordaland fylkeskommune frykter strømmangel og manglende klimaeffekt.
Uavklarte situasjoner i det finansielle markedet gir uforutsigbare fremtidspriser på strøm i Norden.
Scatec Solar og partnere har nå koblet det siste av seks 65 MW solkraftverk til nettet i Benban solkraftanlegg i Egypt.
Selv om finansminister Siv Jensen har sagt nei.
Organisasjonen Fiskebåt, som arbeider for å ivareta fiskernes interesser, sier nei til havvindanlegget Hywind Tampen.
Elhub inngår IT-driftsavtale med Basefarm. Kontraktsverdien er på rundt 130 millioner kroner.
LESERINNLEGG
Å sette ned grensen for grunnrenteskett til 1,5 MVA, vil sette en effektiv stopper for all småkraft, advarer Høyre-representantene Liv Kari Eskeland og Tom-Christer Nilsen i dette innlegget.
I en stall som ombygges til leiligheter utenfor Bergen skal gjenbrukte elbilbatterier sørge for intelligent energistyring.
Frykter at Statnett skal ta foten av gasspedalen i en situasjon med effektmangel, slik at Nyhamna-anlegget, fergerederier og fiskeoppdrettere blir stående uten strøm.
Fusjonen mellom Sunnfjord Energi og BKK er nå formelt gjennomført.
54 relevante aktører, blant dem Østfold Energi, har i regi av Smart Innovation Norway etablert et nettverk for kunstig intelligens.
Tingretten har gitt staten fullt medhold i at Nei til EU ikke har rettslig interesse, og avvist at grunnloven er brutt. Nå anker Nei til EU.