Med Kesko som ny eier rigger Onninen seg for ny vekst, slår Endre Espeseth, adm.direktør i Onninen Norge fast. (Foto: Onninen)

Kesko kjøper Onninen

Kesko kjøper Onninen. – Dette vil styrke begge enhetenes konkurransekraft, sier den norske sjefen for Onninen, Endre Espeseth.
Fredag, 3 juni, 2016 - 09:20

Kilde: Onninen

Kesko-konsernet, som fra før eier Byggmakker, kjøper Onninen til en verdi av €369 millioner. Overtagelsen ble onsdag fullført etter godkjenning fra de europeiske konkurransemyndighetene.

Administrerende direktør i Onninen Norge, Endre Espeseth, er svært fornøyd.

 – Den nye konstellasjonen vil være en stor fordel for både Byggmakkers og Onninens kunder og samarbeidspartnere. Keskos virksomhet innen byggevarehandelen er en internasjonal suksesshistorie. Med Onninen på laget, et av Nord-Europas fremste konsern innen elektro- og VVS/VA-produkter, vil vi kunne se frem mot nye muligheter innen vår bransje. Vi leverer i dag omfattende løsninger for vare- og informasjonsflyt til blant annet elektrikerbedrifter, rørleggerbedrifter, entreprenører, industri, offentlig sektor. Vi står nå svært godt rigget for videre vekst, sier Espeseth. 

Spår ytterligere vekst

Administrerende direktør i Byggmakker, Knut Strand Jacobsen, mener kjøpet av Onninen åpner nye muligheter for konsernet.

– Selv om de fleste kundene vil kjenne oss igjen slik vi er i dag, som to ulike konsepter, betyr overtagelsen at vi nå med felles kunder og leverandører har muligheten til å tilby markedet et større spekter av produkter og tjenester. Mange av mulighetene ligger i å dele kunnskap, teknologi og ressurser mellom oss slik at vi kan forsterke det eksisterende tilbudet. Sammen kan vi også henvende oss mot bygg, anleggs- og eiendomsmarkedet på en helt annen måte. BAE-næringen er Norges største fastlandsnæring. Vi er ikke i tvil om at dette vil styrke vår gjennomslagskraft på dette markedet, sier Strand Jacobsen.

Byggmakker arbeider allerede målrettet med å styrke seg i det norske byggevaremarkedet, og kan se tilbake på en vekst på 8,4 prosent i første tertial mot markedets 5,5 prosent. Onninen har allerede en ledende posisjon innenfor installasjonsmarkedet i Norge. Både Strand Jacobsen og Espeseth mener den nye virksomheten er særlig viktig for deres videre satsning mot det profesjonelle markedet. – Vi står nå svært godt rigget for videre vekst. Vår ambisjon er at kombinasjonen av Kesko, Byggmakker og Onninen skal være grunnlaget for å gjøre oss til en av de ledende handelsaktørene i Norge og Europa, sier Strand Jacobsen.

På forsiden nå

Britiske myndigheter har tildelt Equinor og SSE kontrakter for å utvikle tre store havvindprosjekter i Doggerbank-området i Nordsjøen. Det vil gi investeringer på ca. 100 milliarder kroner.
Olje- og energidepartementet sier nei til tre småkraftprosjekter i Troms som NVE hadde godkjent.
Statsminister Erna Solberg sier til Energiteknikk at forslaget til nasjonal ramme for vindkraft akkurat nå ikke virker konfliktreduserende.
Naboene får ikke sove og går til politiet, men Statnett vil ikke stoppe arbeidene i kabeltunnelen mellom Smestad og Sogn i tidsrommet 23.00-01.00.
Da Vamma 12 ble åpnet onsdag, ba Hafslund E-CO-sjefen om lavere skatt for å kunne bygge flere lignende prosjekter. Ett av dem er Sarpefossen. Statsminister Erna Solberg kan ikke love noe.
Bjørn Thorud er av Solenergiforeningen hedret for sin mangeårige innsats for å fremme solenergi Norge.
Statnett har i statsråd fått konsesjon til en ny 420 kV kraftledning fra Lyse transformatorstasjon i Forsand kommune til en ny transformatorstasjon på Fagrafjell i Sandnes og Time kommuner.
Montører henger under helikoptre og reparerer høyspentlinjer mens spenningen er på, og sparer samfunnet for store summer.
NVE avslår søknaden om å bygge Skomeåni kraftverk i det vernede vassdraget Skomeåni i Bygland i Aust-Agder.
Ny batteriteknologi kan bidra til utfasing av kullprodusert elektrisitet på Svalbard.
Danske Ørsted planlegger installasjon av GEs Haliade-X 12 MW havvindmøller i to av sine amerikanske havvindparker.
Hjartdal kommune selger Hjartdal Elverk og sikrer innbyggerne lavere nettleie.
Energi Norge mener satsingen på havvindteknologi bør skje uten dyre støtteordninger som rammer strømkundene.
Statnett har mottatt søknader om 650 MW nytt forbruk i Bergensregionen, det meste fra petroleumsnæringen. Nå må de bygge mer nett.
Reguleringseksperter i NVE er en så robust gruppe at de tåler å høre at det de holder på med ikke er det viktigste, tror statsminister Erna Solberg.
ABB har inngått avtale med Skagerak Nett om leveranse av Tørdal transformatorstasjon i Telemark.
Isolasjonen i masseimpregnerte sjøkabler tåler muligens høyere temperaturer enn tidligere antatt. Fremtidige sjøkabler kan i så fall belastes hardere, og det betyr vesentlig økt overføringsevne.
FoU-prosjektet om sjøkablers tålegrense kan bidra til at de eksisterende kablene kan kjøres hardere, men kun i korte perioder, ifølge Statnett.
Med en samlet installert kapasitet på 110 MW.
Det er blitt overført flere hundre millioner kroner fra Jacobsen Elektro til andre søsterselskap i konsernet Jacobsen Elektro Holdning AS. Dette er hovedårsaken til at den tradisjonsrike elektrobedriften er truet av konkurs.
Norge kan lære av Storbritannia, mener Equinor.
Søndag 15. september, fra midnatt til midnatt, ble det første døgnet noensinne med dansk overskudd av vindkraft time for time.
BKK har i år måtte brukte flere hundre tusen kroner på å fly ut minigravemaskiner med helikopter for å rydde opp etter ekstrem nedbør.