Håvard Tamburstuen er ny adm.direktør i Lyse Elnett. (Foto: Lyse)

Ny nettsjef i Lyse

Nettsjef i Dalane Energi, Håvard Tamburstuen (40), er ansatt som ny administrerende direktør i Lyse Elnett. Tamburstuen har vært nettsjef siden 2009 og har hatt ansvar for plan, utbygging og drift av strømnettet i Dalane Energi sitt område.
Mandag, 6 juni, 2016 - 18:56

Kilde: Lyse

Han var i en kortere periode konstituert som administrerende direktør i samme selskap, og har også vært leder for teknisk stab.

- Først og fremst er jeg litt ydmyk og stolt over å få en slik mulighet. Jeg gleder med til å ta fatt på jobben og utvikle selskapet videre i samarbeid med de ansatte, sier Håvard Tamburstuen om sin nye jobb.

Etter planen vil Håvard Tamburstuen starte i Lyse Elnett 1. september. Selskapet vil da ha 330 ansatte, og står foran store investeringer i oppgradering av strømnettet for å sikre forsyningen av strøm i regionen. 

- I starten vil det viktigste være å bli kjent med organisasjonen og prosjektene det jobbes med. Jeg ønsker å snakke med alle enhetene for å finne de beste løsningene for selskapet, sier Tamburstuen.

Håvard Tamburstuen er utdannet sivilingeniør innen elkraft fra NTNU. Før han begynte i Dalane Energi var Tamburstuen ansatt i CargoNet som fagleder elektro og beredskap. Han er 40 år, gift og har to barn.

- Det er godt å ha landet denne prosessen med å finne rett kandidat til jobben. Vi har gått flere runder og er fornøyd med å kunne presentere Håvard Tamburstuen som ny direktør, sier Torbjørn Johnsen, administrerende direktør i Lyse Elnett. Han fortsetter som konserndirektør infrastruktur i Lyse når ny direktør er på plass. 

På forsiden nå

Venter på skatte-avklaring.
Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har utredet utjevning av nettleie.
Tonje Foss (48) er ansatt som ny strategidirektør i Enova.
Av hele Statnetts 132 kV-nett i Møre og Romsdal.
Ved å bytte til større aggregater i Usta kraftverk i Hallingdal, kan E-CO produsere mer kraft når prisene er høyest og hindre flomtap om våren. Nå er snart halve jobben gjort.
Men havvind er enda dyrere, Ifølge energiministeren.
Hege Brende slutter som leder av HydroCen og Norsk vannkraftsenter, for å bli en del av ledelsen i Norges geologiske undersøkelse (NGU).
Statnett vil sprenge kabeltunnel mellom Sogn og Ulven med påhugg rett bak en barnehage. Oslo kommune er bekymret for barna og hovedvannledningen. Barnehagen mener Statnett bør bruke tunnelboremaskin og slippe inngrepet.
Svein Erik Svarte er ansatt som daglig leder.
SVs Lars Haltbrekken foreslår verneplan for vindkraft etter mønster fra vannkraften. Norwea støtter ikke tanken.
Møre og Romsdal forlenger avtalen med Tafjord.
Statnett reduserer klimaavtrykket i Rogalands første fossilfrie anleggsplass.
Proffe, kapitalsterke vindkraftaktører som sitter på avstand kan miste av syne at de går inn i virkeligheten og nærmiljøet til folk, advarer NVE-sjefen.
Statnett har, sammen med de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden, oppdatert veikartet for hvordan den nye nordiske modellen for balansering av kraftsystemet skal innføres.
Gjennom forskningsprosjektet iFleks skal Statnett finne ut hvordan variasjoner i strømprisen påvirker forbrukerne.
I 2024 kan flytende hydrogen til store ferger og hurtigbåter bli en viktig del av BKKs satsing på elektrifisering.
Distriktsenergi ber om at NVE og reguleringsmyndigheten for energi (RME) dropper tvangsmulktene, og lar de som allerede har betalt, få tilbake pengene.
Kommer fra stillingen som finansdirektør i Orkla ASA.
Fjordkraft Holding ASA fikk et underliggende driftsresultat på 63 millioner kroner i tredje kvartal 2019. Det er en økning på åtte prosent sammenliknet med samme periode i fjor.
Sammen med sin nye partner geo introduserer Istad Kraft ny teknologi for å kontrollere oppvarming og varmtvann.
Mørenett har etablert landets kraftigste infrastruktur for elferge-lading. Gjennom en sjøkabel får begge sider av fjorden kraft fra samme trafo i Hareid.
Det er ikke nok å bygge mer fornybar energi for å lege om kraftsystemet, ettermontering av CO2-fangstutstyr og riving av kullkraftverk vil også bli nødvendig, ifølge IEA.
NVE vurderer om forbrukere skal få knytte seg til nettet med avtale om begrensninger i uttaket. Statnett er positiv, OED bestemmer.