Håvard Tamburstuen er ny adm.direktør i Lyse Elnett. (Foto: Lyse)

Ny nettsjef i Lyse

Nettsjef i Dalane Energi, Håvard Tamburstuen (40), er ansatt som ny administrerende direktør i Lyse Elnett. Tamburstuen har vært nettsjef siden 2009 og har hatt ansvar for plan, utbygging og drift av strømnettet i Dalane Energi sitt område.
Mandag, 6 juni, 2016 - 18:56

Kilde: Lyse

Han var i en kortere periode konstituert som administrerende direktør i samme selskap, og har også vært leder for teknisk stab.

- Først og fremst er jeg litt ydmyk og stolt over å få en slik mulighet. Jeg gleder med til å ta fatt på jobben og utvikle selskapet videre i samarbeid med de ansatte, sier Håvard Tamburstuen om sin nye jobb.

Etter planen vil Håvard Tamburstuen starte i Lyse Elnett 1. september. Selskapet vil da ha 330 ansatte, og står foran store investeringer i oppgradering av strømnettet for å sikre forsyningen av strøm i regionen. 

- I starten vil det viktigste være å bli kjent med organisasjonen og prosjektene det jobbes med. Jeg ønsker å snakke med alle enhetene for å finne de beste løsningene for selskapet, sier Tamburstuen.

Håvard Tamburstuen er utdannet sivilingeniør innen elkraft fra NTNU. Før han begynte i Dalane Energi var Tamburstuen ansatt i CargoNet som fagleder elektro og beredskap. Han er 40 år, gift og har to barn.

- Det er godt å ha landet denne prosessen med å finne rett kandidat til jobben. Vi har gått flere runder og er fornøyd med å kunne presentere Håvard Tamburstuen som ny direktør, sier Torbjørn Johnsen, administrerende direktør i Lyse Elnett. Han fortsetter som konserndirektør infrastruktur i Lyse når ny direktør er på plass. 

På forsiden nå

Det er blitt overført flere hundre millioner kroner fra Jacobsen Elektro til andre søsterselskap i konsernet Jacobsen Elektro Holdning AS. Dette er hovedårsaken til at den tradisjonsrike elektrobedriften er truet av konkurs.
Vil ha drivstoffstasjoner i Nordsjøen basert på havvindparker.
BKK har i år måtte brukte flere hundre tusen kroner på å fly ut minigravemaskiner med helikopter for å rydde opp etter ekstrem nedbør.
Olje- og energidepartementet søker etter leder og fire medlemmer til Energiklagenemnda.
Flytende havvind kan skape verdier på opptil 117 milliarder kroner og gi 128.400 årsverk i Norge over en 30-års periode, ifølge ny analyse.
Hilde Gillebo (45) hentes fra Institutt for energiteknikk (IFE).
Equinor skulle ikke ha antydet at gass har lave CO2-utslipp, ifølge britisk regulator.
Mens Equinor snakket varmt om gass, tror Statnett-sjef Auke Lont mer på batterier og hydrogen.
NVE tar hensyn til private Equinor-interesser, og trosser advarsler om svekket forsyningssikkerhet fra Statnett og Gjøa-operatøren.
– Påstanden om at vindkraften som bygges i Norge er en trussel for naturmangfoldet, er direkte misvisende, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi, som vurderer å gå inn i svensk vindkraft.
DigiPlex investerer 600 millioner kroner i to nye datasentre på Fetsund og Hobøl.
Varanger Kraft har solgt 49 prosent av aksjene i Varanger KraftVind AS og slik sikret finansiering for andre trinn av Raggovidda Vindpark.
I løpet av det siste året er det produsert 20,1 TWh vindkraft i Sverige. Det er ny rekord.
Etter sabotasje på forankringslinene i 2017 forsøker Waves4Power seg igjen med testing av sitt bølgekraftverk på Runde i Møre og Romsdal.
I sin høringsuttalelse til nasjonal ramme etterlyser forbundet også en analyse av det fremtidige kraftbehovet.
Jacobsen Elektro har engasjert Kvale Advokatfirma til å bistå med en restrukturering av selskapet og forhandle med kreditorene om en akkordløsning.
Smarte, automatiske ladesystemer vil gjerne lade elbilene om natta, når spotprisene er lavest. Men om alle gjør det, kan det overbelaste nettene like ille som om ettermiddagen.
Entreprenørselskapet BKK Enotek fusjonerer med MultiVolt, samtidig som det loves flere arbeidsplasser i Sogn og Fjordane.
Rederiet Utkilens nye kjemikalieskip «Mostraum» er det første tankskipet tilrettelagt for landstrøm.
Ber NVE forsterke Statnetts insentiver til å drive mer effektivt.
Nettselskapene vil ta eierskap til egne data og stille krav til lagringsformat fra leverandører, ifølge studie fra SINTEF Energi.
Andelen elektrisitet i energimiksen vil dobles til 40 prosent i 2050, anslår DNV GL i en ny rapport.
Hafslund Nett fikk tirsdag sammen med SINTEF Energi, Skagerak Nett, Eidsiva, Lyse og Istad Smartgridsenterets innovasjonspris for prosjektet «Feil- og avbruddshåndtering i smarte distribusjonsnett (FASaD)».
Statnett foreslår å dele Norges nordligste budområde, NO4, i to.