Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS, er svært godt fornøyd med at Østfold fylkeskommune og de 18 kommunene i Østfold velger LOS Energy. (Foto:LOS Energy)

Østfold valgte LOS Energy

Østfold Fylkeskommune og fylkets 18 kommuner velger LOS Energy som ny strømleverandør og energipartner. Avtalen har en årlig verdi på vel 60 millioner kroner, og løper over to år med mulighet for ytterligere fire års forlengelse. Et sentralt punkt i den nye avtalen er ambisjonen om å jobbe ut konkrete løsninger for å spare miljø, energi og kostnader.
Tirsdag, 7 juni, 2016 - 09:24

Kilde: LOS Energy

Avtalen har oppstart 1. juni og omfatter et årlig strømforbruk på 265 gigawattimer (GWh) fordelt på ca. 2000 leveransesteder. Størrelsen tilsvarer strømforbruket til nærmere 17000 husholdninger med et snittforbruk på 16000 kWh årlig.

Best på pris og kvalitet
– Anskaffelsen er gjort i henhold til Lov om offentlige anskaffelser. Det var gode tilbydere med i prosessen, og de ble vurdert på en rekke krav. Selve konkurransen ble avgjort pris, og her var LOS Energy best. Målet med den nye avtalen er å få ned kostnadene på energibruk. Det var derfor viktig å finne en leverandør som i tillegg til å ha lavest pris også kunne tilby en rekke energibesparende tjenester, sier innkjøpsrådgiver Kine Rustad Kristiansen i innkjøpsseksjonen i Østfold Fylkeskommune.

Styrker posisjonen
– Vi er selvsagt svært godt fornøyd med at Østfold fylkeskommune og de 18 kommunene i Østfold velger oss. I tillegg til å forsterke vår posisjon som Norges største leverandør av strøm i bedriftsmarkedet, betyr det mye for oss å styrke posisjonen ytterligere mot det offentlige markedet hvor vi allerede har mange store kunder, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS.

– For LOS Energy er det viktig å kunne være en god energipartner. Det handler om å forvalte kundenes energiforbruk på en ansvarlig måte, og finne energiløsninger som sparer både miljø, energi og kostnader, sier Anders Gaudestad.

Mange kommuner 
LOS Energy er den største strømleverandøren til det offentlige, med nærmer 75 kommuner og omtrent 30 kommunale og statlige foretak på kundelisten. Samlet leveranse fra selskapet er på ca. 1500 GWh, noe som har en markedsverdi på rundt fire hundre millioner kroner. LOS Energy tilbyr et bredt spekter av energitjenester, der målet er å hjelpe kundene til et mer lønnsomt energibruk. Det er denne kompetansen Østfold fylkeskommunen og kommunene nå skal bruke for å få ned strømkostnadene.

På forsiden nå

Britiske myndigheter har tildelt Equinor og SSE kontrakter for å utvikle tre store havvindprosjekter i Doggerbank-området i Nordsjøen. Det vil gi investeringer på ca. 100 milliarder kroner.
Olje- og energidepartementet sier nei til tre småkraftprosjekter i Troms som NVE hadde godkjent.
Statsminister Erna Solberg sier til Energiteknikk at forslaget til nasjonal ramme for vindkraft akkurat nå ikke virker konfliktreduserende.
Naboene får ikke sove og går til politiet, men Statnett vil ikke stoppe arbeidene i kabeltunnelen mellom Smestad og Sogn i tidsrommet 23.00-01.00.
Da Vamma 12 ble åpnet onsdag, ba Hafslund E-CO-sjefen om lavere skatt for å kunne bygge flere lignende prosjekter. Ett av dem er Sarpefossen. Statsminister Erna Solberg kan ikke love noe.
Bjørn Thorud er av Solenergiforeningen hedret for sin mangeårige innsats for å fremme solenergi Norge.
Statnett har i statsråd fått konsesjon til en ny 420 kV kraftledning fra Lyse transformatorstasjon i Forsand kommune til en ny transformatorstasjon på Fagrafjell i Sandnes og Time kommuner.
Montører henger under helikoptre og reparerer høyspentlinjer mens spenningen er på, og sparer samfunnet for store summer.
NVE avslår søknaden om å bygge Skomeåni kraftverk i det vernede vassdraget Skomeåni i Bygland i Aust-Agder.
Ny batteriteknologi kan bidra til utfasing av kullprodusert elektrisitet på Svalbard.
Danske Ørsted planlegger installasjon av GEs Haliade-X 12 MW havvindmøller i to av sine amerikanske havvindparker.
Hjartdal kommune selger Hjartdal Elverk og sikrer innbyggerne lavere nettleie.
Energi Norge mener satsingen på havvindteknologi bør skje uten dyre støtteordninger som rammer strømkundene.
Statnett har mottatt søknader om 650 MW nytt forbruk i Bergensregionen, det meste fra petroleumsnæringen. Nå må de bygge mer nett.
Reguleringseksperter i NVE er en så robust gruppe at de tåler å høre at det de holder på med ikke er det viktigste, tror statsminister Erna Solberg.
ABB har inngått avtale med Skagerak Nett om leveranse av Tørdal transformatorstasjon i Telemark.
Isolasjonen i masseimpregnerte sjøkabler tåler muligens høyere temperaturer enn tidligere antatt. Fremtidige sjøkabler kan i så fall belastes hardere, og det betyr vesentlig økt overføringsevne.
FoU-prosjektet om sjøkablers tålegrense kan bidra til at de eksisterende kablene kan kjøres hardere, men kun i korte perioder, ifølge Statnett.
Med en samlet installert kapasitet på 110 MW.
Det er blitt overført flere hundre millioner kroner fra Jacobsen Elektro til andre søsterselskap i konsernet Jacobsen Elektro Holdning AS. Dette er hovedårsaken til at den tradisjonsrike elektrobedriften er truet av konkurs.
Norge kan lære av Storbritannia, mener Equinor.
Søndag 15. september, fra midnatt til midnatt, ble det første døgnet noensinne med dansk overskudd av vindkraft time for time.
BKK har i år måtte brukte flere hundre tusen kroner på å fly ut minigravemaskiner med helikopter for å rydde opp etter ekstrem nedbør.