I fjor oppgraderte Otera mobilnettet for Telia (tidligere Netcom). Her er Johan Larsson i ferd med å sette opp mobilantenner og annet kommunikasjonsutstyr for Telia på Amfi i Mandal. Nå er det mobilnettet til Telenor som står for tur.(Foto: Otera)

Styrker Telenor-nettet i sør

Otera bygger og oppgraderer 450 nye mobilstasjoner for Telenor i Agder og Rogaland.
Fredag, 15 juli, 2016 - 12:40

Kilde: Otera

- Når Telenor reklamerer for 4G og raskere tjenester på Sørlandet, er det fordi vi har gjort vår jobb, sier Ørjan Rolness, daglig leder i Oteras telecomselskap, Otera XP.

Otera, som er eid av Agder Energi-konsernet, har spesialister på telekommunikasjon, som har bygget hundrevis av basestasjoner over hele landet for både Telenor og Telia.

- Vi jobber stadig med å gjøre mobilnettet sterkere og raskere. I disse dager oppgraderer vi 35 stasjoner i Kristandsområdet, blant annet på Kilden. Vi jobber oss oppover kysten mot Kragerø for å øke kapasiteten for sommerfolket. Deretter beveger vi oss innover i landet for å være ferdig til vinterens skisesong, sier Rolness.

Oppdraget kommer som følge av at Otera har vunnet tre minikonkurranser utlyst av Telenor til selskaper som telegiganten har rammeavtaler med.

- Vi oppgraderer eksisterende radioer, og setter inn flere radioer og antenner. Dette øker spredningen av signalene. Kundene vil oppleve bedre dekning og økt kapasitet og hastighet på data, sier Rolness.

Otera skal også legge inn fiber til rundt 50 av mobilstasjonene for å knytte dem til nettet.

 

På forsiden nå

Frykter at Statnett skal ta foten av gasspedalen i en situasjon med effektmangel, slik at Nyhamna-anlegget, fergerederier og fiskeoppdrettere blir stående uten strøm.
Jacobsen Elektro er ett skritt nærmere konkurs. Det er klart etter at en av kreditorene har sendt en konkursbegjæring til Drammen tingrett. Kravet skal behandles 16. oktober.
Tingretten har gitt staten fullt medhold i at Nei til EU ikke har rettslig interesse, og avvist at grunnloven er brutt. Nå anker Nei til EU.
Equinor og partnerne på Snorre og Gullfaks har besluttet å bygge havvindparken Hywind Tampen. Prisen blir snaut 5 milliarder kroner.
Ekspedisjonssjef Andreas Hilding Eriksen ble av Kongen i Statsråd fredag utnevnt til ny departementsråd i Olje- og energidepartementet.
En rekke land er blitt enige om å tillate eksport av CO2 for lagringsformål under den såkalte «Londonprotokollen».
Skal forhandle med Mørenett og Sogn og Fjordane Energi (SFE).
Flere hundre småkraftverk går mot konkurs eller styrt avvikling dersom Sanderud-utvalget får gjennomslag, ifølge Småkraftforeninga.
Etterlyser en tydelig nasjonal styring av vindkraftutbyggingen.
Den norske fornybarnæringen vokste med 71 prosent i 2018. Årsaken er særlig en kraftig vekst innenfor landbasert vindkraft.
Statnett tildelte torsdag kontrakter for rundt 330 millioner kroner for bygging av nye Fagrafjell transformatorstasjon på grensen mellom Time og Sandnes kommuner i Rogaland.
Omdømmet til kraftnæringen er i positiv utvikling. Det viser Kantars Energibarometer for tredje kvartal 2019.
Kraftriket har etter en prosess med 36 søkere ansatt forlagsmannen Anders Kvamme som ny direktør.
– Det er umulig for oss som har et globalt marked å prioritere én turbin her borte i nord, sier Ben Bjørke i Siemens.
Norwea er kritisk til å nekte kommuner å bygge havvind nært land, utenfor utpekte områder.
Billigere CO2-pris bidrar til å gi lavere strømpriser i Norden i 2020.
Helgeland Krafts konserndirektør for nett, Frode Valla, går over i ny stilling som direktør for forretningsutvikling.
NVE varsler at de vil avvise Eidsiva Netts søknad om å omklassifisere utenlandsforbindelsen mellom Minne og Charlottenberg til regionalnett.
Ved å å oppgradere Hjertevann kraftverk og bygge Røvatn kraftverk.
– Det er sjokkerende at KrF, som lovet en storsatsning på å fase ut kull i utviklingsland, i stedet kutter energibistanden og overføringene til Norfund, sier Zero-leder Marius Holm.
Energi-bransjeorganisasjonene har ikke funnet noen store overraskelser i regjeringens forslag til statsbudsjett.
Har signert avtale om etablering av mellomlager for CO2 på Kneppeskjæret i Sydhavna.
Innen 2030 har regjeringen som mål å realisere 10 TWh energisparing i bygg, men det halter i handlingsplanen for måloppnåelse, mener Nelfo.