For alt jeg vet kan Thorhild Widvey være godt kvalifisert for styrelederjobben i Statkraft. Hun ser både blid og omgjengelig ut.

Det er den samme gamle leksa. Når politikk og butikk blandes blir det uansett bråk. Denne gangen er det styrelederjobben i Statkraft det dreier seg om. At tidligere statsråd Thorild Widvey er satt på jobben har fått deler av opposisjonen til å se rødt.

Uansett hvilken regjering som sitter ved roret blir det opphetet stemning av slike utnevnelser.  Når et rød/grønt flertall plasserer sine i tilsvarende posisjoner er reaksjonen den samme. Det knyttes med nevene og hagler ukvemsord.

Personlig bryr jeg meg døyten om hvem som bekler topposisjonene, så lenge de rette kvalitetene er på plass. Av bildene virker det som om Thorhild Widvey er et hyggelig og oppegående menneske. Jeg blir ikke skremt av at det synes å være en nær venn og nåværende næringsminister Monica Mæland som står for utnevnelsen. Den føyer seg pent inn i rekken av tilsvarende politiske utnevnelser med varierende farge opp gjennom årene.

I mine øyne er dette en fillesak som i beste fall egner seg til sure miner i vandrehallen på Stortinget. Jeg forventer at våre nasjonale folkevalgte har andre og viktigere saker å forholde seg til. Om så ikke er tilfelle blir jeg virkelig bekymret over de politiske tilstandene her i landet.