Deltager i dyp teoretisk konsentrasjon under NM for energimontørlærlinger i 2015. (Foto: REN)

Det er ingen grunn til å vente. Meld på deltagere til NM for energimontørlærlinger i 2017 nå. Erfaring viser at pågangen er stor, og det er viktig å ha godt med tid til å kvalifisere seg.

Det er Kim Arne Boska som kommer med denne oppfordringen. Han er av REN engasjert som koordinator for mesterskapet. Konkurransen gjennomføres på Metodedagene 2017, som arrangeres på Drammen Travbane 14. – 15. juni.

Interessen for dette mesterskapet er blitt så stor at det er nødvendig å kvalifisere seg, forteller Boska. – Til forrige NM i 2015 fikk vi 62 påmeldinger. Gjennom en teoretisk utvelgelsesprosess basert på kunnskaper om forskrifter slapp 20 gjennom nåløyet. Seieren gikk til Henrik Fjellseth, lærling i Fauske Lysverker.

Mesterskapet samler deltagere fra hele landet. Tidlig påmelding gjør at kandidatene kan lese seg opp teoretisk og øve på de praktiske oppgavene de vil få. Konkurransen går over to dager og er sammensatt av fem følgende elementer: Nettstasjon (teori), AUS-arbeid i lavspentanlegg, høyspent kabelendeavslutning, lavspent kabeltilkobling i skap og nedfiring i stolpe.

For å delta må kandidatene ha gyldig lærekontrakt og være 22 år eller yngre. Påmelding og prekvalifisering må være gjennomført før 17. februar 2017.