Det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo får automasjon levert av Siemens. (Illustrasjon: Estudio Herreros)

Oslo Kommune valgte Siemens Building Technologies (BT) til å levere sentral driftskontroll og alt automatikkutstyr til det nye Munchmuseet. Kontrakten ble signert 19. september og har en verdi på om lag 10 millioner kroner.

Kilde: Siemens

– Dette er en kontrakt vi er veldig stolte av å ha vunnet. Den viser at vi har kompetanse og gode løsninger til riktig pris. Både Munch museet og Campus Ås, som vi vant før sommerferien, er store og ettertraktede kontrakter i et marked med hard konkurranse, sier en fornøyd salgssjef Helge Rysjedal.

– Det nye Munchmuseet skal på alle måter sikre og oppbevare kunsten på en forsvarlig måte og i et «evighetsperspektiv». Derfor er alle disse kontraktene viktige for oss, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg

Involverende prosess
I arbeidet med Munchmuseet opplevde Siemens at oppdragsgiver tenkte nytt ved at automasjonsleverandør ble involvert på et tidligere tidspunkt i prosjektet. Dette sikrer bedre integrasjon og færre feil på de tekniske anleggene.

– Tidlig involvering sikrer en bedre løsning til en totalt lavere kostnad, forklarer Rysjedal.

Leverer all byggautomatikk
Siemens leverer det nyutviklede SD systemet DesigoCC med alt tilhørende automatikkutstyr, automatikktavler og nødvendig grensesnittavklaring, prosjektering, programmering, idriftsettelse og opplæring. DesigoCC vil styre tilnærmet alt i bygget og gi en bedre oversikt og enklere drift.

– Vi vil starte detaljplanlegging og tilrettelegging allerede nå i høst. Den endelige leveransen og ferdigstillelse er i begynnelsen av 2018. Vi gleder oss til å jobbe videre med denne leveransen, sier Rysjedal.