Forventningene om et løft for energi på årets Eliade ble ikke innfridd. Likevel står energi støtt i fremtiden til dette arrangementet. (Foto: Audun Braastad)

Fortsatt energi på Eliaden

Vi har ingen planer om å rokke ved energibransjens plass i Eliade-konseptet. Til tross for varierte tilbakemeldinger fra årets arrangement mener vi å spore oppløftende tendenser.
Torsdag, 8 september, 2016 - 09:17

Det er prosjektdirektør Svein Hjelmås i Eliaden som slår dette fast. Energi har gjennom flere år vært på vikende front i Eliaden-konseptet. Denne gang ble det gjort en ekstra innsats for å snu utviklingen. 

Dette ga ikke ønsket effekt. Under årets Eliade tidligere i sommer ga flere av utstillerne fra energiområdet uttrykk for misnøye, som følte at de druknet i mengden av utstillere fra andre markedssegmenter i elektronæringen. Det ble også klaget over at ansatte i energiverkene i stor grad glimret med sitt fravær.

Deler av denne kritikken kan jeg være enig i, bekrefter Hjelmås, - men alt i alt tatt i betraktning fikk vi til et positivt energi-løft i årets arrangement. Antall utstillere fra dette segmentet har tatt seg noe opp, og ved neste korsvei vil vi ta grep for en ytterligere økning. Rundt 1500 av tilsammen 20 000 besøkende på årets Eliade identifiserte tilknytning til energiområdet.  Også dette er vi rimelig godt fornøyd med, selv om det selvfølgelig også er vår ambisjon å få til en betydelig økning på Eliaden i 2018.

Les mer om oppsummeringene fra årets Eliade- arrangement i fagbladet Energiteknikk (nr.6-16) som nå under trykking.

På forsiden nå

Industrien kan sikre seg med lange, billige vindkraftkontrakter mot NorthConnect-prisøkingen, påpeker Energi Norge. Kabelen vil gjøre også disse kontraktene dyrere, kontrer Norsk Industri.
Arbeidere som bygger vindkraftanlegg for Norsk Vind i Bjerkreim i Rogaland, har arbeidskontrakter hvor de tjener under 100 kroner timen.
Nye turbiner skal installeres.
Statnett utfører sine oppgaver med høyere effektivitet enn gjennomsnittet av systemansvarlige nettselskaper i Europa, men er ikke blant de beste 25 prosentene, ifølge en ny undersøkelse.
Fra 1. januar 2020 vil over 1.8 millioner mennesker i Akershus, Innlandet, Oslo og Østfold få strøm fra Norges desidert største nettselskap. Det skal hete Elvia.
Vil i første fase trekke 7,8 TWh/år strøm fra Samnanger i Hordaland.
Agder Energi gjør endringer i konsernstrukturen og etablerer en ny konsernledergruppe.
Fire prosjekter får i alt 95 millioner kroner for å utvikle utslippsfri teknologi innen hydrogenbasert transport og bygg- og anleggsvirksomhet. BKK leder to av prosjektene.
Utnytter mulighetene i reguleringen.
«Forsyningssituasjonen i Nordmøre og Romsdal er alarmerende. Manglende forsyningssikkerhet stopper nåværende, og fremtidig, nærings- og samfunnsutvikling», advarer fylkesordføreren, LO og lokale næringsorganisasjoner i et felles brev.
Det nye nettverket «Ung i Fornybar» skal samle unge som jobber med fornybar energi for å utveksle erfaringer og bygge nettverk.
– Det blir avdekket altfor mange avvik som burde vært oppdaget i den årlige internkontrollen, sier leder for DSBs seksjon for elsikkerhet, Jon Eirik Holst.
Hafslund Nett og gründerselskapet KVS Technologies har inngått et forskning- og utviklingsprosjekt som tar i bruk droner til å lokalisere feilsteder ved strømbrudd.
Vokser videre innen drift av AMS og kritisk IoT-infrastruktur
Aldri har det vært registrert høyere vindkraftproduksjon i Norge og Sverige enn i forrige uke.
Naturvernforbundet, Norsk Ornitologisk Forening og Turistforeningen klager på at forlengelsen av konsesjonen aldri ble sendt på høring.
NVE foreslår et 8 prosents «skråtak» på NorthConnects inntekter og «hjemfall» til Statnett etter 25 år. Det er for tidlig for NorthConnect å si om det er bra nok til at kabelen bygges.
NVE fraråder OED å tillate NorthConnect å kjøre kabelen med en kapasitet på 1400 MW pluss 400 MW i dynamisk overlast for å levere systemtjenester.
NVE har oversendt sin analyse av NorthConnect til OED.
Entreprenøren Valard holder Statnett ansvarlig for materialer som skal ha vært så dårlige at en linje falt ned og førte til store forsinkelsesbøter. Statnetts samarbeid med Dalekovod får også unngjelde.
REN Røros-sjefen vil heller satse på å gi kunden økt komfort og skjule kompleksiteten bak kulissene.
Den danske regjeringen setter av penger på statsbudsjettet for å finne mulige plasseringer av en eller flere energi-øyer på minst 10 GW havvind.
Equinor har fullført kjøpet av en eierandel på 50 prosent i det polske havvindprosjektet Baltyk I fra Polenergia.