Forventningene om et løft for energi på årets Eliade ble ikke innfridd. Likevel står energi støtt i fremtiden til dette arrangementet. (Foto: Audun Braastad)

Fortsatt energi på Eliaden

Vi har ingen planer om å rokke ved energibransjens plass i Eliade-konseptet. Til tross for varierte tilbakemeldinger fra årets arrangement mener vi å spore oppløftende tendenser.
Torsdag, 8 september, 2016 - 09:17

Det er prosjektdirektør Svein Hjelmås i Eliaden som slår dette fast. Energi har gjennom flere år vært på vikende front i Eliaden-konseptet. Denne gang ble det gjort en ekstra innsats for å snu utviklingen. 

Dette ga ikke ønsket effekt. Under årets Eliade tidligere i sommer ga flere av utstillerne fra energiområdet uttrykk for misnøye, som følte at de druknet i mengden av utstillere fra andre markedssegmenter i elektronæringen. Det ble også klaget over at ansatte i energiverkene i stor grad glimret med sitt fravær.

Deler av denne kritikken kan jeg være enig i, bekrefter Hjelmås, - men alt i alt tatt i betraktning fikk vi til et positivt energi-løft i årets arrangement. Antall utstillere fra dette segmentet har tatt seg noe opp, og ved neste korsvei vil vi ta grep for en ytterligere økning. Rundt 1500 av tilsammen 20 000 besøkende på årets Eliade identifiserte tilknytning til energiområdet.  Også dette er vi rimelig godt fornøyd med, selv om det selvfølgelig også er vår ambisjon å få til en betydelig økning på Eliaden i 2018.

Les mer om oppsummeringene fra årets Eliade- arrangement i fagbladet Energiteknikk (nr.6-16) som nå under trykking.

På forsiden nå

Tina Bru (33) er klar på at Norge trenger mer kraft, men er varsom med å gi signaler om økt vindkraftskatt og konsesjonsbehandlingen av NorthConnect.
Odd Emil Ingebrigtsen er utnevnt til statssekretær i Olje- og energidepartementet og Tony Christian Tiller til politisk rådgiver.
For å motivere til å utnytte fleksibiliteten i kraftsystemet.
I Drangedal kommune i Telemark bygger Skagerak Nett landets første heldigitale transformatorstasjon. Sweco står for prosjekteringen.
Statkraft vurderer å bygge elektrolyse-anlegg, og tror potensialet kan være stort.
Etterspørselen etter komposittmaster er fortsatt lav, men et forbud mot kreosotstolper kan øke interessen, også på lavere spenningsnivåer. 
Energi Norge mener at Tina Bru er et godt valg som landets nye olje- og energiminister, og har tre ønsker til statsråden.
I uke 3 var kraftprisene halvparten så lave som tilsvarende uke i fjor. Tilsiget i kraftmagasinene var 1,7 TWh. Det er 208 prosent av normalen for uka.
Arbeiderpartiet fremmer forslag på Stortinget for å stoppe byggingen av NorthConnect.
Kanonaden, AF Gruppens svenske datterselskap, skal prosjektere og bygge veier, fundament og strømnett for Vindpark Åby-Alebo i Sør-Sverige.
Dette er saker Frp har blinket seg ut, ifølge Sylvi Listhaug (Frp).
Norwea er positiv til naturressursskatt, men avventende til spesifikke areal- og miljøavgifter.
Statnett skal bedre kapasiteten i nettet på Nordmøre og i Romsdal.
Styrene i Flesberg Elektrisitetsverk AS og Rollag Elektrisitetsverk AS har blitt enige om å foreslå for sine eiere å slå sammen virksomhetene i de to selskapene.
Og maksimal turbinhøyde.
Sveitsiske B Capital Partner AG kjøper 36 prosent av småkraftselskapet Bekk og Strøm AS (BoS).
Både Miljødirektoratet og Skattedirektoratet støtter Sanderud-utvalgets allerede forkastede forslag om at småkraften bør betale grunnrenteskatt.
- Vi har som ambisjon å være vaktbikkje og pådriver i arbeidet med å utvikle kunnskap og forståelse for betydningen av elsikkerhet.
Det ble en kort gjesteopptreden for Sylvi Listhaug (Frp) som olje- og energiminister. Fra tiltredelsen 18. desember til i dag har det gått litt i overkant av en måned.
NVE avviser Statnetts klage om at Dagmar-stormåret 2011 må være med i beregningen av KILE-norm.
Redusert nettleie for hydrogenproduksjon kan realisere flere småkraftverk.
Sammenligner med den store motstanden mot skip med trekantede seil.