I en slik buss kan du være passasjer på Gjøvik 3. og 4. november. Men det blir flere muligheter til å prøve selvgående elbusser i tiden som kommer. Forus Næringspark i Stavanger planlegger å ha en tilsvarende buss i drift neste år. Foto: Easy Mile/Acando

Nå kommer den førerløse elbussen

Førerløse, elektriske busser er kommet på agendaen. I november skal en slik buss demonstreres på Gjøvik. To førerløse elbusser er allerede bestilt til Stavanger.
Torsdag, 8 september, 2016 - 08:56

3. og 4. november kan publikum på Gjøvik få seg en tur i en selvkjørende elektrisk minibuss. Målet er å utforske mulighetene som ligger i den nye teknologien med sikte på pilotdrift over en lengre periode senere, melder Energiråd Innlandet.

Prøveprosjektet på Gjøvik er et samarbeid mellom Opplandstrafikk, NTNU Gjøvik, Gjøvik kommune og Energiråd Innlandet. Den førerløse, elektriske minibussen skal gå i rute i to dager på Campus NTNU på Gjøvik.

Aktuell som matebuss

Førerløse busser kan bidra til at flere velger å kjøre kollektivt, fordi det kan korte ned avstanden fra hjemmet til nærmeste stoppested.

- De førerløse bussene kan fungere som matebusser til og fra eksisterende holdeplasser for kollektivtransport. Det er ikke alle som bor eller jobber rett ved kollektivtransport, og da blir det fort enklere å ta bilen enn for eksempel å gå 1–2 km til nærmeste holdeplass, sier Olav Madland, Smart City ansvarlig i Acando Norge. Acando leverer bussen som skal demonstreres på Gjøvik.

Stavanger først

I Stavanger er allerede to førerløse, elektriske busser med plass til 12 passasjerer bestilt for å kjøre en fire kilometer lang trasé inne på industriområdet Forus. Bussene er av merket EZ10 og produseres av EasyMile. De har en maksfart på 40 kilometer i timen, men vil i gjennomsnitt holde en fart på rundt 25 km/timen.

Bussene kan tidligst settes i drift neste sommer. Trolig blir dette de første førerløse bussene i Norge som blir satt til rutetrafikk, sier Stein Racin Grødem, leder i Forus Næringspark, til Teknisk Ukeblad.

Nylig opplyste sjefen for Ruter i Oslo at selvkjørende busser kan bli aktuelt som matebusser når hovedstadens nye boligområde Gjersrud–Stensrud bygges ut.

Aalborg og Lyon

Aalborg kommune i Danmark planlegger å kjøpe en førerløs, elektrisk buss på en 1,6 kilometer strekning i byen. De vurderer en fransk buss av merket Arma fra Navya Technology med plass til 15 passasjerer.

Lyon i Frankrike åpnet 3. september en rute med en Arma-buss. Navya opplyser til Aftenposten at denne busstypen for tiden også er under utprøving i Sion i Sveits.

Fra dør til dør?

Daglig leder Bernt Reitan Jenssen i Ruter AS ser for seg et mer fleksibelt transportsystem med selvgående busser. I et intervju med Aftenposten tidligere i år fortalte han at et alternativ til å opprette en bussrute for å frakte folk til nærmeste T-banestasjon, er å ha en selvkjørende buss ved hver endeholdeplass. Disse vil bare kjøre når det er passasjerer.

— Hvis det på tidspunkt av døgnet er mye ledig kapasitet, hvorfor skulle vi ikke kunne frakte folk fra dør til dør? Jeg tror vi må tenke helt annerledes hvis vi skal konkurrere ut privatbilen. Da kan det ikke være slik at kollektivtrafikken av natur er dårligere, sier Jenssen.


Interiør i bussen som skal vises på Gjøvik i november. Foto: Acando

 

På forsiden nå

«Ivaretar ikke kravene til konsekvensutredninger i EU-direktiv», skriver Miljødirektoratet om OEDs forslag til havenergiforskrift.
Statkraft og Haugaland Næringspark har inngått en samarbeidsavtale med sikte på å få storskala datasentre til å etablere seg sentralt på Vestlandet.
Halvparten av staben til det tidligere Jacobsen Elektro, hovedtyngden av det tekniske miljøet, er nå i gang i det nye firmaet NORPEC AS etter at den tradisjonsrike elektrobedriften gikk konkurs sist fredag.
Statnett er ikke låst til å selge hele 132 kV-nettet i fylket til Mørenett alene, og mener det beste er en felles løsning hvor også nettselskapene på Nordmøre og i Romsdal er med.
Fredag formiddag ble samtlige arbeidere fra Bleikvassli Gruber fraktet ned fra fjellet med helikopter etter en ulykke under bygging av et kraftverk for Helgeland Kraft.
Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) gjør det enklere for forbrukere å få utbetalt kompensasjon etter svært langvarige strømbrudd. Fra 1. januar 2021 får nettkunder automatisk utbetaling av kompensasjon.
El og IT Forbundet krever kompetansefond, men får ikke støtte fra Energi Norge
Statnett og de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden og Baltikum selger 66 prosent av aksjene i den nordiske kraftbørsen Nord Pool til Euronext, som også eier Oslo Børs.
Stor omorganisering.
Men det kan bli nødvendig å stille krav for å hindre støy i nettet, ifølge rapport DNV GL har laget for Energi Norge.
Cecilie Bjelland overtar som ny direktør i KS Bedrift Energi 1. februar.
Agder Energi og Glitre Energi slår sammen sine digitale nysatsninger innen strømsalg.
Men vil ikke forby dem, og åpner for både abonnert effekt, målt effekt og tariffer basert på sikringsstørrelse, på visse betingelser.
Eidsiva Energis datterselskap Eidsiva Vekst selger sin aksjepost på 23,8 prosent i Moelven Industrier.
Svenske Energimarknadsinspektionen vil ikke ha implisitt tapshåndtering på Skagerrak-forbindelsen mellom Norge og Danmark.
Noen mangler timetall for 30 prosent av kundene.
Reguleringsmyndigheten for energi (RME) endrer inntektsreguleringen slik at det blir mer lønnsomt å være effektiv, men utsetter endringene fra 2021 til 2023.
Samlet inntektsramme for alle nettselskaper, eksklusiv Statnett, er beregnet til 19,2 milliarder kroner for 2020.
– Debatten baserer seg på et feilaktig et premiss om at vi står i fare for å få en hel bilpark som lader klokka 16, sier Unni Berge i Norsk elbilforening.
Statkraft og Enerparc inngår langsiktig kraftkjøpsavtale for solparkprosjekter i Bayern.
RME vurderer å fatte vedtak om at Statnetts beregning av påslag for systemtjenester ikke er i strid med energiloven.
Forbrukerne i Norge mistet i 2018 strømmen i gjennomsnitt 4,4 ganger, totalt i 2 timer og 48 minutter, på grunn av driftsforstyrrelser i strømforsyningsanlegg på 33-420 kilovolt.
Industrikonsernet OneCo har inngått avtale om å overta svenske Relacom AB som leverer løsninger innenfor blant annet energi.
Skagerak Kraft har besluttet å bygge nytt kraftverk ved Dalsfoss i Kragerøvassdraget. I januar starter forberedelsene og i begynnelsen av mars skal den første dynamittsalven fyres av.