–Vi tar grep for å kunne møte den digitale mediehverdagen, sier redaktør og daglig leder Stein Arne Bakken.

–Vi mener det er vilje til å betale for redaksjonelt innhold som har nytteverdi for leserne. Det gjelder også for artikler på nett. Derfor satser vi på abonnement og gjennomfører en større salgskampanje denne høsten.

Det sier Stein Arne Bakken, redaktør og daglig leder i ElektroMedia AS, som utgir fagbladet Energiteknikk og den energitekniske nettavisen, energibransjen.no.

Han forteller at bladet, nettavisen og et ukentlig nyhetsbrev nå vil inngå i en total abonnementspakke.

–Vi skal gi våre lesere informative reportasjer og artikler gjennom årets åtte utgavene av bladet, men også daglige nyheter på vårt nettsted. Dette vil samlet gi leserne et meget godt informasjonstilbud, påpeker Bakken.

Siden omleggingen i februar har ElektroMedia brukt mye ressurser på å utvikle energibransjen.no videre som energiteknisk nettavis.

–Denne utviklingen vil bli forsterket utover høsten. Vi har ambisiøse redaksjonelle mål for nettavisen og det ukentlige nyhetsbrevet.

Digitalutgaver av bladet

Samtidig tilbyr vi de kommende utgavene av Energiteknikk også digitalt, spesielt tilpasset for å kunne leses på smarttelefon,  sier Bakken.

Så langt har vi brukerne av nettstedet fått fri tilgang til nyhetssakene. Fra 15. september vil utvalgte saker bli lagt bak en betalingsmur, bare tilgjengelig for abonnenter og de som betaler for å få tilgang. –Vi er nødt til å ta betalt for journalistikken på nett, vi får ikke folk til å jobbe gratis for oss, påpeker redaktøren.