Ringeriks-Kraft og ValdresEnergi har funnet hverandre i et fellesskap om strømsalg. (Illustrasjonsfoto: ValdresEnergi)

Ringeriks-Kraft og ValdresEnergi slår sammen sine strømsalgsvirksomheter. – Vi har som mål å nå 100 000 kunder i løpet av noen år, sier markedssjef Line Lunde Hovrud i en pressemelding.

Av: Redaksjonen i DEFO 

ValdresEnergi og Ringeriks-Kraft arbeider med sammenslåing av sine strømsalgsvirksomheter til et felles selskap med virkning fra januar 2017. Det nye selskapet skal hete Valdres Energi Strøm. Dette gjelder kun strømsalgsvirksomheten til selskapene, og ikke nettdelen.

AMBISJON OM 100 000 KUNDER

Selskapene skriver i sin pressemelding at målet med sammenslåingen er å fortsatt være den ledende lokale strømleverandøren med lokal tilhørighet som gir mye tilbake til våre nærmiljø, samtidig som vi skal ekspandere til å bli en nasjonal aktør i markedet.

– Vår ambisjon er å passere 100 000 kunder i løpet av noen år, sier markedssjef i Valdres Energi, Line Lunde Hovrud i pressemeldingen.

MULIGHET FOR FLERE AKTØRER

Til Europower sier viseadministrerende direktør i Ringerikskraft, Kjell Baug, at det finnes flere muligheter for tilslutning fra nye selskaper, men at de primært ønsker felles eierskap framfor alliansesamarbeid.

– Det er mange selskaper som vil snakke med oss, blant annet om dette, sier Baug.

FELLES SATSNING

Det nye selskapet skal hete Valdres Energi Strøm AS, og har som mål å kunne tilby gjennomfakturering fra dag 1.

– På Ringerike vil strømmen bli solgt under merkenavnet Ringeriks-Kraft, og i Valdres vil den bli solgt som ValdresEnergi. Vi har sterke merkevarer lokalt som vi bygger opp under, sier Kjell Baug, viseadministrerende direktør i Ringeriks-Kraft. 

Selskapet vil ha lokale kontorer på Hønefoss og Fagernes. De har som mål å øke antall arbeidsplasser både på begge stedene i tråd med veksten i selskapet. Daglig leder er enda ikke ansatt, men ifølge Baug vil styret i det nystartede selskapet sette i gang arbeidet med å foreta tilsetting av en leder.

– Gjennom en felles satsning er vi langt bedre i stand til å tilby innovative og fremtidsrettede produkter og tjenester til våre kunder, samt å møte det endrede konkurransebildet, sier administrerende direktør Bjørg Brestad i Valdres Energi.