Den nye logoen for nettavisen.

Skifter navn

Nettavisen energibransjen.no og det ukentlige nyhetsbrevet har fått nytt navn, Energiteknikk, med undertittelen ”Nettavisen for energibransjen – energiteknikk.net”.
Torsdag, 13 oktober, 2016 - 11:49

–Vi ser det som mest ryddig å bruke Energiteknikk som navn på både nettavisen og bladet vi gir ut, sier Stein Arne Bakken, redaktør og daglig leder i utgiverselskapet ElektroMedia AS.

Han legger til at dette navnet er blitt en merkevare etter at det tradisjonsrike fagbladet Energiteknikk, som den gangen het Elektro, ble overtatt i 2004.

Det er først nå selskapet er kommet i gang med sin digitale satsing for å bygge opp nettavisen, med vekt på daglige nyheter. Nettavisen henvender seg til de samme målgruppene som bladet; tekniske medarbeidere og ledere i energibransjen, samt alle andre som jobber innenfor fagområdene knyttet til produksjon og overføring av elektrisitet.

Utvidet abonnement

–Navneskiftet har også sammenheng med at vi nå tilbyr et mer omfattende abonnement, påpeker Bakken.  I tillegg til papirutgavene av Energiteknikk, får abonnentene fri tilgang til alt nyhetsstoffet i nettavisen, også de såkalte pluss-sakene, som vil bli forbeholdt abonnenter eller de som betaler for å få lese disse. De som abonnerer på papirutgaven, vil også få tilsendt bladet i digital form, samt et ukentlig nyhetsbrev.

Både bladet, nettavisen og nyhetsbrevet er tilpasset for å kunne leses på mobiltelefon.

Selv om verdien av abonnementet har økt ved at det omfatter mer, er prisen på personabonnementer som bedrifter må betale, fortsatt kr. 980 + mva. Det gis rabatter ved bestilling av et visst antall abonnementer. Ettersom enkelte bedrifter ikke ønsker å betale abonnement på fagblad til sine ansatte, er det opprettet en ny kategori, privatabonnement. Slike årsabonnementer for privatpersoner koster (inkludert mva) kr. 625 med papirutgaven og kr. 500 for digitalutgaven av bladet.

Abonnement kan bestilles ved å sende en epost til energiteknikk@mediaconnect.no eller ringe til tlf. 22 99 80 52.

 

På forsiden nå

Det er blitt overført flere hundre millioner kroner fra Jacobsen Elektro til andre søsterselskap i konsernet Jacobsen Elektro Holdning AS. Dette er hovedårsaken til at den tradisjonsrike elektrobedriften er truet av konkurs.
Vil ha drivstoffstasjoner i Nordsjøen basert på havvindparker.
BKK har i år måtte brukte flere hundre tusen kroner på å fly ut minigravemaskiner med helikopter for å rydde opp etter ekstrem nedbør.
Olje- og energidepartementet søker etter leder og fire medlemmer til Energiklagenemnda.
Flytende havvind kan skape verdier på opptil 117 milliarder kroner og gi 128.400 årsverk i Norge over en 30-års periode, ifølge ny analyse.
Hilde Gillebo (45) hentes fra Institutt for energiteknikk (IFE).
Equinor skulle ikke ha antydet at gass har lave CO2-utslipp, ifølge britisk regulator.
Mens Equinor snakket varmt om gass, tror Statnett-sjef Auke Lont mer på batterier og hydrogen.
NVE tar hensyn til private Equinor-interesser, og trosser advarsler om svekket forsyningssikkerhet fra Statnett og Gjøa-operatøren.
– Påstanden om at vindkraften som bygges i Norge er en trussel for naturmangfoldet, er direkte misvisende, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi, som vurderer å gå inn i svensk vindkraft.
DigiPlex investerer 600 millioner kroner i to nye datasentre på Fetsund og Hobøl.
Varanger Kraft har solgt 49 prosent av aksjene i Varanger KraftVind AS og slik sikret finansiering for andre trinn av Raggovidda Vindpark.
I løpet av det siste året er det produsert 20,1 TWh vindkraft i Sverige. Det er ny rekord.
Etter sabotasje på forankringslinene i 2017 forsøker Waves4Power seg igjen med testing av sitt bølgekraftverk på Runde i Møre og Romsdal.
I sin høringsuttalelse til nasjonal ramme etterlyser forbundet også en analyse av det fremtidige kraftbehovet.
Jacobsen Elektro har engasjert Kvale Advokatfirma til å bistå med en restrukturering av selskapet og forhandle med kreditorene om en akkordløsning.
Smarte, automatiske ladesystemer vil gjerne lade elbilene om natta, når spotprisene er lavest. Men om alle gjør det, kan det overbelaste nettene like ille som om ettermiddagen.
Entreprenørselskapet BKK Enotek fusjonerer med MultiVolt, samtidig som det loves flere arbeidsplasser i Sogn og Fjordane.
Rederiet Utkilens nye kjemikalieskip «Mostraum» er det første tankskipet tilrettelagt for landstrøm.
Ber NVE forsterke Statnetts insentiver til å drive mer effektivt.
Nettselskapene vil ta eierskap til egne data og stille krav til lagringsformat fra leverandører, ifølge studie fra SINTEF Energi.
Andelen elektrisitet i energimiksen vil dobles til 40 prosent i 2050, anslår DNV GL i en ny rapport.
Hafslund Nett fikk tirsdag sammen med SINTEF Energi, Skagerak Nett, Eidsiva, Lyse og Istad Smartgridsenterets innovasjonspris for prosjektet «Feil- og avbruddshåndtering i smarte distribusjonsnett (FASaD)».
Statnett foreslår å dele Norges nordligste budområde, NO4, i to.