TrønderEnergi Nett fremstår med lavest nettleie, ikke bare i Trøndelag men i hele Midt-Norge. (Illustrasjonsfoto: TrønderEnergi)

Billigst i Midt-Norge

Kunder av TrønderEnergi Nett har den laveste nettleien i Trøndelag og Midt-Norge.
Tirsdag, 29 november, 2016 - 10:08

Kilde: TrønderEnergi

For en husholdningskunde med forbruk på 20 000 kWh i året utgjør det 1 912 kroner i besparelse sammenlignet med gjennomsnittet i landsdelen. Med denne tariffen er TrønderEnergi Nett ikke bare lavest i Trøndelag, men i hele Midt-Norge. 

- Vi er glad for å kunne tilby våre kunder Midt-Norges laveste nettleie. Vi har gjennom de siste årene gjennomført et omfattende arbeid for å bli mer effektive. Dette gir resultater i form av en svært konkurransedyktig nettleie, samtidig som vi evner å gjøre mer enn noen gang for å utvikle og vedlike strømnettet i vår region, sier nettdirektør Bård Olav Uthus.

Nettdirektør Uthus er derimot kritisk til myndighetenes avgiftsøkning på bruk av fornybar energi. De siste tre årene er avgiftene for å bruke strøm - elektrisitetsavgiften økt med 37 %. Mens avgiftene på bruk av fossil energi, diesel og bensin, er økt med rundt 4,5 % i samme tidsrom.  

- Offentlige avgifter og moms utgjør nå over halvparten av det du som kunde betaler i nettleie. Dette er en ren melking av landets nettkunder som jeg ikke liker, og som svekker konkurransekraften til fornybar energi i Norge, avslutter Uthus.

På forsiden nå

Siemens skisserer 5 GW havvind i Nordsjøen, saltvanns-pumpekraftverk i Lysefjorden og nye kabler til utlandet.
Miljødirektoratet er positive, men mener akvakultursektoren er et bedre konsesjons-forbilde.
Ved utgangen av august viser regnskapet i Troms Kraft-konsernet et overskudd før skatt på 322 millioner kroner.
Trekker søknaden om konsesjon til å bygge Brungfjellet vindkraftverk i Klæbu og Melhus kommuner i Trøndelag.
Energiministeren vet ikke om skrotingen av vindkraftrammen gir mer eller mindre vindkraft enn om rammen hadde blitt presset gjennom.
I samarbeid med Tibber og Entelios gjennomfører Statnett et pilotprosjekt som kan gi mer fleksibel kraft på Østlandet i vinter.
Store endringer på kort tid skaper for sterk motstand, ifølge NVE-sjef Kjetil Lund.
Regjeringer dropper NVEs forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land, melder NRK.
Jacobsen Elektro AS har begjært åpning av tvangsakkord. Det opplyser selskapet i en pressemelding som ble sendt ut onsdag ettermiddag.
Både Den Norske Turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv er fornøyd med at Regjeringen skroter nasjonal rammeplan for vindkraft.
Ved utgangen av 2018 var det 10 865 ladepunkter for elektriske biler her i landet og per april 2019 landstrømanlegg ved 92 kaianlegg.
60 nettselskaper har undertegnet opprop for «en rettferdig og likere nettleie».
I en kombinasjon av bransjekunnskap og kvikke hoder har to medarbeidere i Omexom utviklet en refleksmagnetskinne for å synliggjøre kraftmaster.
Multiconsult har fått i oppdrag å prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold kommune i Nordland.
Av 90 TWh ny kraft i Norden fram mot 2040 venter NVE at 11 TWh kommer fra norsk vann. Det nordiske kraftoverskuddet kan dobles.
Hordaland fylkeskommune frykter strømmangel og manglende klimaeffekt.
Uavklarte situasjoner i det finansielle markedet gir uforutsigbare fremtidspriser på strøm i Norden.
Scatec Solar og partnere har nå koblet det siste av seks 65 MW solkraftverk til nettet i Benban solkraftanlegg i Egypt.
Selv om finansminister Siv Jensen har sagt nei.
Organisasjonen Fiskebåt, som arbeider for å ivareta fiskernes interesser, sier nei til havvindanlegget Hywind Tampen.
Elhub inngår IT-driftsavtale med Basefarm. Kontraktsverdien er på rundt 130 millioner kroner.
LESERINNLEGG
Å sette ned grensen for grunnrenteskett til 1,5 MVA, vil sette en effektiv stopper for all småkraft, advarer Høyre-representantene Liv Kari Eskeland og Tom-Christer Nilsen i dette innlegget.
I en stall som ombygges til leiligheter utenfor Bergen skal gjenbrukte elbilbatterier sørge for intelligent energistyring.
Frykter at Statnett skal ta foten av gasspedalen i en situasjon med effektmangel, slik at Nyhamna-anlegget, fergerederier og fiskeoppdrettere blir stående uten strøm.