Det er betydelig bevegelser blant strømkundene. Stadig flere skifter leverandør. (Illustrasjonsfoto: Agder Energi)

Flere skifter strømleverandør

Det ble foretatt 54 prosent flere leverandørskifter blant husholdningene i andre kvartal 2016, viser beregninger i NVEs leverandørskifteundersøkelse. Samtidig tyder nye tall på at 46 prosent av norske husholdningskunder ikke har byttet kraftleverandør på fem år eller mer.
Fredag, 18 november, 2016 - 08:29

Kilde: NVE

Antall leverandørskifter i andre kvartal 2016 var 114 800. Dette tilsvarer en økning på 54 prosent sammenlignet med andre kvartal 2015. Det sterke tallet følger opp den høye bytteaktiviteten som ble observert i første kvartal 2016, hvor økningen i bytter ble registrert til 45 prosent. Blant næringskundene økte bytteaktiviteten med 60 prosent.

Prisene på strømavtaler for norske sluttbrukere var noe dyrere i andre kvartal 2016. Standard variabel kraftleveringsavtaler var i gjennomsnitt fem prosent dyrere og spotprisavtaler var i gjennomsnitt 22 prosent dyrere enn på samme tid i fjor.

I første kvartal 2016 var markedsandelen til den dominerende leverandøren til husholdningskunder 70 prosent. Husholdninger på leveringsplikt utgjorde 2,2 prosent av strømkundene.

På forsiden nå

Dette er saker Frp har blinket seg ut, ifølge Sylvi Listhaug (Frp).
Og maksimal turbinhøyde.
Sveitsiske B Capital Partner AG kjøper 36 prosent av småkraftselskapet Bekk og Strøm AS (BoS).
Både Miljødirektoratet og Skattedirektoratet støtter Sanderud-utvalgets allerede forkastede forslag om at småkraften bør betale grunnrenteskatt.
- Vi har som ambisjon å være vaktbikkje og pådriver i arbeidet med å utvikle kunnskap og forståelse for betydningen av elsikkerhet.
Det ble en kort gjesteopptreden for Sylvi Listhaug (Frp) som olje- og energiminister. Fra tiltredelsen 18. desember til i dag har det gått litt i overkant av en måned.
NVE avviser Statnetts klage om at Dagmar-stormåret 2011 må være med i beregningen av KILE-norm.
Redusert nettleie for hydrogenproduksjon kan realisere flere småkraftverk.
Sammenligner med den store motstanden mot skip med trekantede seil.
Norges Fiskarlag vil ha en nasjonal ramme for bruk av havarealene for å hindre konflikt mellom havvind og fiske.
Kablene utløser nye energiprosjekter i Norge, understreket statsminister Erna Solberg (H) i NorthConnect-debatt.
Fornybarselskapet Green Investment Group (GIG) har inngått langsiktige avtaler om kraftleveranse fra de planlagte vindparkene i Tysvær og Buheii til industriselskapet Eramet Norway.
NVE, ved reguleringsmyndigheten, åpner for at EPEX Spot og Nasdaq Oslo får konsesjon til å drifte og organisere markedsplass i døgnmarkedet.
Hvis NorthConnect utsettes, kan skottene skaffe seg balansekraft på andre  måter slik at NorthConnect blir overflødig, advarer Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen.
Dominique Ferreira (47) er satt inn som ny Vinci-sjef i Norden, med ansvar for Omexom-selskapene i Norge, Sverige og Finland.
En kunde i Hålogaland Kraft Nett (HLK) nektet å betale avlesningsgebyr. I retten ble han dømt til å gjøre opp for seg.
Statkraft har inngått en tiårig kraftkjøpsavtale (PPA) med polske Commercial Metals Company (CMC).
Vil ta ut 31 MW fra 132 kV-nettet.
Energi Teknikk har signert kontrakt for leveranse av elektromekanisk utrustning til Valedalen småkraftverk.
Med fem nybygde elektriske båter vil transporten til øyene i indre Oslofjord være utsIippsfri i 2022.
Det politiske målet om at alle biler her i landet skulle være ladbare innen 2020 blir nådd, med god margin.
Kan forlenge prosessen slik at britiske myndigheter må vurdere prosjektet på nytt, advarer NorthConnect, som heller vil se an muligheten senere, etter at kabelen er bygget.
Gjennom pilotprosjektet Norflex har Agder Energi tildelt kontrakter til sju selskaper for å teste ut fleksibilitet i strømnettet.