På facebook gir strømkundene nettselskapene det glatte lag for mange strømbrudd i helgen, mens et stort antall montører og annet personell har stått på døgnet rundt. (Illustrasjonsfoto: Agder Energi)

Det har vært en heftig helg for strømforsyningen i Vestfold, Telemark og Agder-fylkene. Mange steder fikk infrastrukturen seg en skikkelig trøkk. I det kraftige snøfallet mistet tusenvis strømmen i kortere eller lengre tid. Mandag kveld var 2300 fortsatt uten strøm i Agder.

For mange i Vestfold, Telemark og Agder-fylkene har det vært en frustrerende helg. Meldinger om bortfall av strøm har haglet inn til Skagerak Energi Nett og Agder Energi Nett. Facebook-sidene til de to selskapene har til tider vært «rødglødende».

Her er noen av reaksjonene:

 Hva er sannsynlighet for å få tilbake strøm i Odderudveien i Holmestrand, da det er STORE Problemer med husdyr, (melkeku)?

På tide å øke bemanningen å rydde skikkelig FØR vinteren kommer – i lardal sentrum var det 26 brudd i løpet av lørdagen! Bør få avslag på nettleien… dette er en helt normal norsk vinter og snøfall, slutt med dårlige unnskyldninger!

For dårlig. Dere kunne brukt pengene dere bruker nå og heller ryddet linjene eller lagt dem i bakken i sommer. Alt for dårlig!! Sitte over 20 timer uten strøm i Norge?? Pøh!!

Ingen strøm på Fossnes, kjempekult midt i middagslagingen. Kanskje annonsere dette litt mer i f.eks avisen og på nettsidene deres??

Kanskje det hadde vært greit å fått strømnettet ned i bakken, så man slipper sånt som dette? For familier med kronisk syke, og behov for strøm pga medisiner, er det farlig å bli stående uten strøm. Ledningsnetter bør ned i bakken nå i 2016

Her er det ikke snakk om noe «ny feil». Vi har vært uten strøm/ lav spenning og uten vann i 36 timer. Hvordan kompenseres dette? Her befinner det seg også ganske mange store dyr som trenger vann!

Ble så glad. Fikk strøm igjen i natt, og gledet meg til noen timer med søvn uten å måtte opp og fyre. 
Ikke fullt så glad da strømmen var vekk igjen og gradestokken viste 13,7 når jeg våknet i dag. 
Har forøvrig ennå ikke fått sms fra dere.

Linjearbeiderne ute gjør en fantastisk jobb for å rette opp feilene. Kritikken går mot lederne som prioriterer overskudd og utbytte til aksjonærene framfor forebyggende vedlikehold. Linjene skulle selvfølgelig ha vært ryddet før snøen kom. Hvorfor setter ikke journalistene denne glatt smilende direktøren til veggs og utber en forklaring om hvorfor han prioriterer aksjonærene fremfor de som betaler lønnen hans – nemlig nettleierne og strømkundene? Han har sviktet totalt i sin vurdering!!!

Vi er flere på Senumstad i Birkenes kommune som sitter uten strøm. Har ikke hatt strøm på 18 timer nå. Har ikke vann heller. Og ingen info å få fra dere heller. Ingen SMS eller noe..