Fra sitt moderne hovedkontor i Kristiansand tar Agder Energi strategisk grep i Tyskland. (Foto: Agder Energi)

Agder Energi Venture har kjøpt 61,4 % av aksjene i Nordgröön Energi GmbH & Co. KG. Investeringen er viktig for å forberede Agder Energi-konsernet på endringene som skjer i det europeiske energimarkedet.

Kilde: Agder Energi

– Dette er en spennende investering i det tyske fleksibilitetsmarkedet, som vil forberede Agder Energi på de endringene som pågår i det europeiske energimarkedet. Fremtidens europeiske energimarked vurderes å ha store muligheter, og investeringen i Nordgröön Energi er derfor viktig for å posisjonere Agder Energi-konsernet for fremtiden, sier Tor Øystein Repstad, direktør i Agder Energi Venture.

Nordgröön Energi ble etablert i 2013 av de erfarne energiekspertene Torge Wendt og Marko Bäer. Selskapet fokuseres på energistyring, optimalisering og integrasjon av fornybar energi via virtuelle kraftverk.

– Med Agder Energi som ny majoritetseier vil Nordgröön Energi fortsette å vokse i det tyske energimarkedet. Den fornybare, solide og innovative profilen til Agder Energi vil styrke Nordgrööns Energie videre suksess med sin fremtidsrettede kundebase, sier Torge Wendt, administrerende direktør i Nordgöön Energi.

Harald von Heyden går inn i stillingen som viseadministrerende direktør i Nordgröön Energi, i tillegg til sin stilling som administrerende direktør i Enfo. Enfo eies også av Agder Energi Venture.

– Nordgröön Energie er et godt posisjonert selskap og har høyt kvalifiserte og engasjerte medarbeidere. Jeg ser frem til den videre utviklingen av selskapet, sier Harald von Heyden.

Nordgröön Energie har kontor i Medelby, som ligger nord i Tyskland like ved grensen til Danmark.