Takk til Tord Lien for innsatsen som olje- og energiminister, og lykke til med nye og krevende oppgaver. (Foto: Tore Halvorsen)

Tord Lien har fått avløsning som olje- og energiminister. Han kan takke for seg med god samvittighet.

Da Tord Lien for tre år siden overtok denne krevende statsråd-posten var det mange som ristet på hodet. Ikke nok med at det var en Frp-politiker som fikk oppgaven. Til alt overmål var han ukjent for de fleste av oss. Det tok imidlertid ikke lang tid før vi måtte revidere oppfatning.

Ikke bare har Tord Lien markert seg med dyktig politisk håndverk. Han fremstår også som en person det er lett å like. Sjelden har vi hatt en olje- og energiminister som til de grader har vært på farten. Han har gjennomført et løp som kan ta pusten fra noen og enhver. Han vil bli husket som en person med frakkeskjøtene flagrende etter seg.

Kontroversiell og smidig. Tord Lien har vært begge deler. Som vi har sagt ved flere tidligere anledninger; han fortjener både kjeft og klapp på skulderen. Begge deler har han fått rikelig av i sin samfunnsmessige gjerning. Spesielt er vibrasjonene gode etter fremleggingen av Stortingsmelding 25 «Kraft til endring – energipolitikken mot 2030». Den står det respekt av.

Både til Tord Lien, og alle andre som leser denne nettavisen, ønsker vi en riktig god jul og et fremgangsrikt nytt år!