Med ledelsen i spissen strekker Østfold Energi seg mot «Fossilfri 2030» Fra venstre: Oddmund Kroken (adm. dir.), Per Ove Torper (økonomidirektør), Tommy Fredriksen (strategidirektør), Johnny Pedersen (direktør varme) og Morten Karlsen (direktør vannkraft).

Den fornybare kraftprodusenten Østfold Energi tok utfordringen fra Klima Østfold og skrev som første bedrift under på avtalen "Fossilfri 2030".

Kilde: Østfold Energi

Avtalen ble signert tidligere i januar under Østfoldkonferansen som hadde tittelen «Det grønne Østfold». Blant innlederne på konferansen, som er fylkeskommunens årlige næringslivsmønstring, var næringsminister Monica Mæland, Idar Kreutzer i Finans Norge og Bellona-grunnlegger Frederic Hauge.

Norges mest hårete miljømål

Klima Østfold er et samarbeidsprosjekt mellom fylkets kommuner som retter fokus mot grønn balanse i fylket.

Tage Pettersen, leder av Klima Østfold og ordfører i Moss, hevdet hardnakket på konferansen at Østfold har satt seg landets mest hårete klimamål.

I 2014 skrev ordførerne i fylket under på at de vil bidra til en fossilfri transportsektor innen 2030. Det betyr at folk skal gå og sykle mer, og at den motoriserte transporten skal bruke fossilfrie bærekraftige drivstoff. En fossilfri transportsektor er imidlertid ikke mulig uten tett samarbeid med næringslivet. Prosjektledelsen inviterer derfor næringsaktører i fylket til å bli med på miljødugnaden.

Fornybarprodusenten går foran

Østfold Energi tok utfordringen på konferansen på strak arm og blir fylkets første «fossilfri 2030»-ambassadør. Dermed forplikter selskapet seg til å dele sine egne erfaringer med andre bedrifter samt innføre minst ett årlig tiltak som bidrar til å nå målet om å bli fossilfri innen transport innen 2030.

– Det var naturlig for oss å takke ja til oppfordringen fra klima Østfold om å være med i satsingen. Fra før produserer vi store mengder fornybar energi og vi har satt oss et mål om å bli klimanøytrale i vår egen virksomhet innen 2020. Ett av våre viktigste bidrag er å stille krav til klimagassreduksjoner i forbindelse med våre innkjøp. Vi oppfordrer derfor alle bedrifter i Østfold om å stille tilsvarende krav til sine leverandører samtidig som man selv satser på fossilfri transport, sier Oddmund Kroken, administrerende direktør i Østfold Energi.