Montering av tilsvarende kompositt master som er valgt for nettilkobling av Roan og Storheia vindparker. (Foto: LinjePartner/Comrod)

LinjePartner og GrunnPartner har fått i oppdrag å levere nettilkobling og fiberoptikk til de første vindparkene i Fosen Vind-utbyggingen, Europas største vindkraftprosjekt på land.

Kilde: Fosen Vind

Linjepartner AS sammen med Grunnpartner AS vant i konkurranse med lokale og nasjonale leverandører. De vant frem med en ny type masteteknologi basert på komposittmaterialer og en fundamenteringsløsning hvor sprenging unngås og som gir mindre skader i terrenget enn tradisjonelle løsninger. Mastene skal produseres av Comrod i deres nye fabrikk på Tau i Rogaland. Installering av fiberoptisk nett i de to vindparkene inngår også i kontrakten som nå er signert.

Totalt skal det bygges ca 10 km med tilkoblingsledninger. Grunnpartner AS starter sitt arbeid med fundamentering i februar før Linjepartner AS tar over med montering av master og skal etter planen være ferdig i første kvartal 2018. Linjebyggingen starter i Roan og avsluttes i Storheia. Det vil være størst aktivitet i vindparkene i sommer.

I Roan vindpark pågår arbeidet med infrastruktur som internveier og kabler for fullt, i Storheia vindpark vil adkomstveien som er under bygging stå ferdig i mars.