Pass på hvor du tisser, vofsen! Er det jordfeil i området, får du svi på pungen. Illustrasjonsfoto: Sigurd Aarvig

På en svært ubehagelig måte har hunden Bruno avdekket jordfeil ved en lyktestolpe i Lofoten. For hver gang Bruno tisset på stolpen, hoppet han høyt og hylte.

Jordfeilen kan ha sammenheng med mye nedbør den siste tiden og mange juletrær med mye skjøteledninger utendørs, forteller Trond Danielsen i Lofotkraft til Lofot-Tidende.

Bruno hadde lenge hatt lyktestolpen som fast stoppested på sine lufteturer før strømsjokket ødela den gleden. Eieren varslet kraftleverandøren Lofotkraft om hendelsen. De har fått flere varsler om jordfeil enn vanlig etter at sesongen for utvendig julebelysning begynte.

Historien er også gjengitt på hjemmesiden til Defo – Distriktenes energiforening.

Lofotkraft oppfordrer alle som legger strømførende ledninger på bakken, om å pakke dem godt inn i plast for å hindre at eventuelle jordfeil sprer seg i et helt område. Siden hunder har fire bein, får de dobbel effekt av jordfeil, og hunder reagerer derfor raskere på slike feil enn vi tobeinte.