Det anerkjente internasjonale magasinet Forbes har kåret Siemens til verdens mest bærekraftige selskap. (Illustrasjonsfoto: Siemens)

Siemens er kåret til verdens mest bærekraftige selskap av magasinet Forbes, og har som mål å bli karbonnøytralt innen 2030. Klimavennlige produkter, lavere strømforbruk enn konkurrentene og stabil arbeidsstokk er noen av faktorene som ble vektlagt i kåringen.

Kilde: Siemens Norge

– Dette er vi veldig stolte av å være en del av. I Siemens utvikler vi miljøvennlige løsninger som reduserer utslipp fra industrien, vi jobber med vindkraft og vi elektrifiserer transportsektoren i hele verden. I Norge har vi blant annet utviklet løsninger for verdens første elektriske ferger, og vi jobber hver dag med energieffektive og digitale løsninger for kundene våre som bidrar til å redusere ressursbruk og karbonutslipp, sier Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Siemens Norge.

Kåringen blir hvert år utført av det anerkjente magasinet Forbes og analysebyrået, Corporate Knights, som vurderer 4000 bedrifter med en markedsverdi på minst to milliarder amerikanske dollar. Resultatene blir publisert i de største og viktigste næringslivsmediene.

Siemens har høye ambisjoner med å kutte karbonutslipp fra egen virksomhet og sparer kundene for enorme mengder utslipp hvert eneste år. Innen 2020 skal utslippene halveres fra nivået i 2015, og Siemens skal være karbonnøytrale innen 2030. I tillegg hjelper Siemens kundene hvert år med å redusere utslippene med 500 millioner tonn CO2 med energismarte løsninger for blant annet næringsbygg og industri.