Uniti har ukonvensjonelle løsninger og design. De første elbilene av dette merket skal etter planen rulle ut fra fabrikken i 2019. Illustrasjon: Uniti

Den svenske elbilen Uniti skal produseres enten i Landskrona eller Malmö. Bilen er en nyskaping uten ratt og pedaler. Ved hjelp av to spaker gir man gass, bremser og svinger.

570 investorer fra 48 land deltok i fjor gjennom en såkalt crowdfunding og bidro med drøyt ti millioner svenske kroner til bilproduksjonen, skriver Ny Teknik. Selskapet Uniti holder til i Lund i Sverige og har nylig inngått partnerskap med Siemens.

Bilfabrikken skal være fullautomatisert og i stand til å produsere 50 000 enheter det første året, opplyser Uniti i en pressemelding. Et første eksemplar av Uniti skal presenteres senere i år, mens første leveranse av bilen er planlagt i 2019. Bilen skal koste om lag 200 000 svenske kroner.

Uniti er tenkt som en bybil, og den vil ikke konkurrere med for eksempel Tesla om lang kjøreavstand mellom hver lading.

Når eieren ikke selv sitter i sin Uniti, kan den likevel benyttes på tre måter: Bilen kan leies ut. Den kan fjernstyres via en app på telefonen som viser utsikten gjennom frontruten, som om du sitter i førersetet. Som tredje alternativ kan du la Unitis innebygde robot kjøre bilen, for eksempel for å parkere, skriver Ny Teknik.