Trollheim kraftverk
Kongen i statsråd har vedtatt at Trollheim kraftverk i Surnadal i Møre og Romsdal fortsatt får drive effektkjøring.

Rainpower Norge har fått i oppdrag å rehabilitere og oppgradere turbinene i Trollheim kraftverk og Ramfoss kraftverk.

Kilde: Rainpower

Statkraft Energi AS har tildelt kontrakten for rehabilitering og oppgradering av turbinen i Trollheim kraftverk til Rainpower Norge AS. Trollheim kraftverk ligger i Surnadal kommune i Møre og Romsdal. 

Leveransen består av modellprøve, nytt løpehjul, komplett nytt ledeapparat, rehabilitering av resterende turbinkomponenter og montasje- og idriftsettelse. 

Trollheim kraftstasjon er originalt fra 1968 og har en installasjon på 1 stk. vertikale Francis turbin med nominell ytelse på 127 MW ved 371 m fallhøyde. Turbinen skal leveres i 2020.

Ramfoss Kraftlag har tildelt kontrakten for rehabilitering og oppgradering av turbinene i Ramfoss kraftverk til Rainpower Norge AS.

Ramfoss Kraftlag har tildelt kontrakten for rehabilitering og oppgradering av turbinene i Ramfoss kraftverk til Rainpower Norge AS. Ramfoss kraftverk ligger i Modum kommune i Buskerud.

Leveransen består av nye løpehjul, komplett rehabilitering av øvrige turbinkomponenter og montasje- og idriftsettelse.

Ramfoss kraftverk er originalt fra 1961 og har en installasjon på 3 stk. vertikale Francis turbiner, hver med nominell ytelse på 10,3 MW ved 22,5 m fallhøyde. Turbinene skal leveres i 2018, 2019 og 2020.