Etter at islandske IC kastet kortene overtar NCC Norge nå som entreprenør for de gjenstående arbeidene på Tosen-prosjektet i Nordland, her illustrert med Bjørnstokk kraftverk. (Foto: Helgeland Kraft)

Helgeland Kraft har signert kontrakt med NCC Norge (NCC) for fullføring av gjenstående arbeider i Tosenprosjektet i Brønnøy kommune i Nordland. Arbeide på to av fem småkraftverk gjenstår.

Kilde: Helgeland Kraft

Den tidligere samarbeidspartneren, Iceland Construction (IC), fikk i vinter problemer med å fullføre det samarbeidet som ble påbegynt i 2014. Dette medførte at dette samarbeidet ble terminert og IC har nå fullført opprydding og nedrigging etter sine arbeider.

Helgeland Kraft ser fram til godt og konstruktivt samarbeide med NCC. Den reviderte framdriftsplanen tilsier at de to siste kraftverkene, Tverråa og Storelva, settes i drift henholdsvis 01.04 og 01.10.2018, noe som innebærer en forsinkelse på drøyt 9 måneder i forhold til tidligere fremdriftsplan.  NCC planlegger å starte arbeidene nå i juni, med full drift fra august. Det antas at de da vil sysselsette 40-50 personer.

Dette skiftet av entreprenør isolert sett, innebærer ingen vesentlige tilleggskostnader for Helgeland Kraft AS.