Nye Vålerenga stadion på Valle Hovin i Oslo får reservestrøm fra et superaggregat produsert i Italia og levert av Infratek. (Foto: Kjetil Ree)

Nytt superaggregat leverer reservestrøm til Vålerengas nye storstue på Valle Hovin i Oslo.

Kilde: Infratek

Stillegående, kostnadsbesparende og miljøvennlig er stikkord for Infrateks nye aggregat, som antageligvis er eneste av sitt slag i hele Nord-Europa.

Etter vellykket frakt fra Italia, har aggregatet nå ankommet Oslo og Vålerenga kultur- og idrettspark på Valle Hovin. Her skal aggregatet stå i backup for strømtilførsel til pressetribune og flombelysning på Vålerengas hjemmekamper.

– Vi har vært to ganger i Italia for å se på prosessen med byggingen. Det er bygget med de beste materialer, og har mange fordeler sammenlignet med andre aggregater, forteller Jim Burås i Infratek.

Det spesialbygde superaggregatet på 800 kVA er av de mer stillegående aggregatene som finnes.

– Når det går for full drift kan vi stå helt inntil og føre en normal samtale. Det er unikt og gir store fordeler på arrangementer og eventer, legger Burås til.

– En annen kjempefordel, og noe vi ikke har sett før i Nord-Europa, er at aggregatet er bygget med hydrauliske ben som gjør at vi slipper kranbil for å få det av bilen. Det er både effektivt og kostnadsbesparende.

Ny vifteteknologi gjør at også miljøperspektivet blir ivaretatt.

– Den nye frekvensstyrte vifteteknologien gjør at viftene kun kjøres når det trengs, i stedet for å ha det på aksling fra motoren som går på konstant turtall. Drivstofforbruket går drastisk ned med denne teknologien, sier Burås.