BKK er nå i gang med å rette opp feil på en del av sine automatiske strømmålere. (Foto: BKK)

I forrige uke startet arbeidet med å rette en kommunikasjonsfeil for en del av BKKs automatiske strømmålere (AMS-målere). Dette er blitt omtalt av flere medier de siste dagene.

Kilde: BKK

BKK Nett har så langt montert ca. 70 000 automatiske målere. Ca. 58 000 av disse er montert med en kommunikasjonsløsning som benytter mobilt bredbånd (MBB-kommunikasjon). I sommer ble det oppdaget at  en del av disse målerne, som i utgangspunktet fungerte som de skulle, plutselig sluttet å kommunisere. Målerne gikk i såkalt «sleep mode».

Målerleverandøren Nuri klarte ikke å gjenskape feilen i sin testlab i Korea. Dermed var feilrettingen prisgitt at de fikk teste målere montert i våre borettslag der det er fri tilgang til disse. Etter flere testrunder fant leverandøren årsaken til feilen.

– Det som skjer er at kommunikasjonsmodulen går i sleep mode, den stopper opp på grunn av en stor firmware-feil i systemleveransen. Denne feilen inntreffer når kommunikasjonsmodul av forskjellige årsaker mister kontakt med en basestasjon. Da hoper meldinger seg opp mellom måler og kommunikasjonsmodul, og programmet krasjer, sier Eli Kristin Dimmen, prosjektleder for AMS-prosjektet i BKK Nett.

Oppgradering av målerne
Da årsaken var kartlagt, startet arbeidet med å få oppgradert alle målere på lager til siste versjon. Man startet samtidig «Over The Air-oppgradering», dvs. fjernoppgradering av de målere man hadde kommunikasjon med for å unngå at flere gikk i sleep mode. I tillegg startet produksjon av ny kommunikasjonsmodul i Korea. 

45 000 målere i BKKs område er nå oppgradert til siste og foreløpig feilfrie versjon, enten ved montasje av måler, modulbytte eller ved oppgradering «Over The Air». Det er ikke oppdaget flere feil etter siste versjon.

Kunder kan rette feilen selv
Når strømmåleren kobles fra strøm i minst en time vil  måleren automatisk oppgradere seg til siste firmware-versjon.

– Når kondensator i kommunikasjonsmodulen tappes for energi oppgraderer måleren seg til siste firmware-versjon når strømmen kommer på igjen. Dersom kunder som har fått AMS-måler ser at de har blitt stipulert en stund, kan de koble ut måleren i minst en time. Da er det stor sannsynlighet for at måler oppgraderes til siste versjon hvor denne feil er rettet, forklarer Dimmen.